Nederland

Leesbaarheid van tips en blogs.

[b]Duizenden tips en blogs zijn er te vinden op Reisreporter, de een wat waardevoller dan de ander. Met de inhoud is het over het algemeen dik in orde, de leesbaarheid laat nog weleens wat te wensen over. Klik [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/reisreporter/tip/19691/onleesbaarheid_van_tips_en_blogs.html"]hier voor een voorbeeld[/url] van wat ik bedoel. In deze tip geef ik wat eenvoudige aanwijzingen om je verhaal net wat prettiger vorm te geven.[/b]

Het belangrijkste en simpelste lay-out middel zie je hier gelijk al hierboven: witruimte. Gewoon twee keer achter elkaar op Enter drukken. Met gedoseerd gebruik van witruimte geef je de lezer rust in wat anders een enorme letterbrij zou worden. De 'juiste' plaats volgt eigenlijk vanzelf uit de structuur van je tekst, de alinea indeling ondersteunt de inhoud. Als je je tekst eerst uitschrijft in een tekstverwerker kan je op je gemak schaven aan de inhoud totdat deze perfect is. Daarna is het simpelweg knippen en plakken naar de reisreporter site.

Belangrijke passages of woorden kunnen benadrukt worden door deze [b]vet[/b], [i][i]cursief[/i][/i] of [u]onderstreept[/u] te maken. Dit gaat met de knoppen [img height=12 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/layout/commentBold.jpg][/img] [img height=12 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/layout/commentItalic.jpg][/img] en [img height=12 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/layout/commentUnderline.jpg][/img] die boven het invoerveld staan. Het voorbeeld hierna gaat ervan uit dat je kiest voor vet ([b]b[/b]old). Eerst selecteer je de tekst die je wilt bewerken, daarna druk je op de gewenste knop. In je tekst verschijnt nu [b] aan het begin van je selectie.
De boel wordt afgesloten met [/b] . Het daadwerkelijke effect van deze bewerking zie je pas als je je tip of blog hebt geplaatst.

Een kleine adder onder het gras is dat de geselecteerde tekst een aaneengesloten geheel moet zijn, dus zonder tussentijds op nieuwe regels te beginnen (op Enter drukken). In je geplaatste tekst verschijnen dan de tags zoals ze hierboven staan, ik heb het hier expres fout gedaan om het te illustreren. Om dit probleem te voorkomen kun je het best de tekst selecteren door te driedubbelklikken, je selecteert dan van Enter tot Enter.

[b]Mocht het resultaat er onverhoopt toch niet zo uitzien als je had gewild dan kun je altijd nog veranderingen aanbrengen door op de knop [img height=12 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/layout/newTip.jpg][/img] te drukken in je blog/tip overzicht.[/b]

Met de knop [img height=12 src=http://www.columbusmagazine.nl/images/layout/commentLink.jpg][/img] kun je links invoegen in je tekst. De ins en outs daarvan kun je vinden in mijn tip [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/reisreporter/tip/9755/een_link_plaatsen.html"][b]“Een link plaatsen.”[/b][/url]


Veel plezier met schrijven !

1
2

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
125
Geplaatst op
21 Nov 2012
Land
Categorie
Algemene tip
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Leesbaarheid van tips en blogs."

  • profile image comment

    En nog een goeie handige tip. Deze ga ik ook zeker bewaren Karel! Thankx! Ellen

    Door EvanKleef • geplaatst op 2013-10-26 14:35:09
  • profile image comment

    De knoppen voor vet, cursief en onderstrepen staan alleen op de invoerpagina voor blogs. Bij de tips moet je handmatig de tags toevoegen. [b] en [/b] voor vet. (bold) [i] en [/i] voor cursief. (italic) [u] en [/u] voor onderstrepen. (underline)

    Door doppie • geplaatst op 2012-12-24 19:26:51

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.