Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Hoe kies je een geschikte fototas?

Nederland


Ik weet niet hoe het bij andere reisreporters zit maar ik neig elk jaar meer fotoapparatuur mee te nemen op vakantie of stedentrip. Aangezien kiezen niet mijn sterkste kant is, besloot ik dat mijn fototas niet meer voldeed (lees: te klein werd).

Net als voor mijn camera's en lenzen koop ik het merendeel 2e hands via Marktplaats, vaak tegen iets minder dan de helft van de nieuwprijs. Aangezien een goede fototas prijzig kan zijn, besloot ik ook hier om te kijken wat er via Marktplaats te koop werd aangeboden. Heel veel zo bleek dus nog steeds lastig kiezen.

Deze tip is niet bedoeld als reclame, maar ik kwam op de site van Lowepro de [url="http://bagfinder.lowepro.com/lp/choose-model" target="_blank"]Bagfinder[/url] tegen.

Hiermee kun je aangeven wat er in de tas moet passen. In mijn geval:

- 1, liefst 2 body's
- 200mm lens
- groothoeklens
- standaardzoomlens
- macrolens
- ipad
- kabeltjes, batterijen, lader, kaartlezer en nog wat andere randapparatuur

De site gaf me vervolgens een aantal tassen die voldeden aan mijn gewenste tasinhoud. Vervolgens heb ik van elk van de tassen met name gekeken naar de afmetingen en het leeggewicht (en dus of in het vliegtuig mee mag!), aanwezigheid van regenhoes en statiefhouder, enz.

Ondanks dat je uitkomt bij tassen van dit specifieke merk is het ook zeker een hulpmiddel om een idee te krijgen van dimensies van tassen van andere merken.

Uiteindelijk ben ik 2e hands geslaagd: een zo goed als nieuwe tas voor 75 eur die nu in de winkel 205 eur kost...