Nederland

Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.

GlennHuizinga was hier op 2018-06-23 Gepost op: 2018-06-24 10 reacties.
Een paar weken geleden de knoop doorgehakt en een investering gedaan in onze eerste camera. Met zoveel keuze kan het nog best lastig zijn. Wordt het een spiegelreflex of toch een systeemcamera, mmm lastig. Na duidelijk in kaart te hebben gebracht voor wat voor soort fotografie we hem gaan gebruiken zijn we dan eindelijke tot de keuze gekomen: de Panasonic Lumix G80. Beide helemaal blij en klaar om de avontuurlijk wereld van fotografie in te stappen.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver, we gaan er mee op pad. Voordat we richting de Veluwe gaan lopen we nog even snel richting de plaatselijke MediaMarkt voor een SD kaart en een case. Nadat we die binnen hebben lopen wij richting het station van Zaandam voor onze reis richting Apeldoorn. Hier aangekomen merken wij al snel dat de treinen door verschillende redenen niet die kant op gaan, helaas. Plan 2: de Utrechtse heuvelrug, een oase van rust net buiten de Randstad. Helemaal top voor de soort fotografie waar wij van gecharmeerd zijn. Maar nee hoor, geen treinverkeer mogelijk.

Plan 3: dichtbij maar zeker de moeite waard. De Zaanse schans, op nog geen 10 minuten van ons huis, prima alternatief(dachten we). Eenmaal aangekomen komen we er achter dat dit in het weekend barst van de touristen(waarschijnlijk doordeweeks ook). Als je je ingesteld hebt op de rust van zowel de Veluwe als die van de Utrechtse heuvelrug is dit een totaal andere belevenis. Bijna overal staan Chineze fotoploegen die voor het perfecte shot gaan. Na een half uurtje acclimatiseren besluiten wij om er voor te gaan! Met de kleine voorkennis die wij hebben wat betreft Diafragma, Sluiterstand en ISO proberen wij de verschillende standen die onze camera te bieden heeft uit. We schieten als snel zo'n 200 beelden en houden het voor gezien. 

Op de terugweg naar huis kijken we elkaar aan en lachen we. Deze situatie is iets wat op elke reisbestemming kan gebeuren en is dus eigenlijk de perfecte test. Door de drukte hebben wij keuzes gemaakt om net even anders dingen vast te leggen waardoor we de touristen ontliepen.
Eenmaal thuisgekomen open ik mijn Macbook en kijk ik zonder verwachtingen naar de geschoten beelden.

Na wat zoeken en kleine correcties kijken we gezamelijk naar onze geschoten beelden, we lachen. Niet slecht dachten we zelf, het kan alleen maar beter worden. Wij kijken nu al uit naar de volgende sessie om lekker te fotograferen. We zijn benieuwd wat jullie er van vinden. :) Ohja en tips zijn altijd welkom!

Maurena en Glenn

 
0
10

Foto's bij dit blog

Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.
Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.
Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.
Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.
Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.
Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.
Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen.
Alle blogs van GlennHuizinga
 

10 reactie(s) bij "Als tourist in eigen land onze nieuwe camera uitproberen."

 • profile image comment

  Leuk om je camera zo uit te proberen. Gewoon lekker op pad in eigen land

  Door aticketto • geplaatst op 2018-06-28 21:09:16
 • profile image comment

  Leuke foto's en het is vooral veel blijven doen. Onderstaande tips ben ik het zeker mee eens. Probeer ook eens te spelen met het verleggen van de horizon (onder of bovenaan in de foto).

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-06-28 06:57:56
 • profile image comment

  Wat een leuk verslag en fijn dat jullie zo enthousiast zijn. Geniet ervan en blijf zo spontaan fotograferen.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2018-06-27 15:21:14
 • profile image comment

  Eindelijk een streekgenoot op de site ;) Je hebt originele foto's geschoten ondanks de drukte, goed gespeeld ook met de scherpte en onscherpte en je hebt zeker gevoel voor composities (al ben ik het wel met Karin eens over de foto van de halm met molen). Zelf leer ik hier het meest door naar de foto's van anderen te kijken. Veel plezier nog met je camera. En nog een tip, als je wilt reageren op een reactie van iemand moet je op zijn/haar (blauwe) naam klikken, anders komt het op je eigen pagina zoals hieronder en leest niemand dat meer.

  Door Dianadm • geplaatst op 2018-06-26 04:44:40
 • profile image comment

  Hi Mieke, bedankt voor je feedback. Tips zijn altijd handig en welkom. Kijken naar andere hun foto's is inderdaad een hele goede tip. We waren inderdaad bezig met scherpte diepte gisteren, in sommige plaatjes zeker dominant. Ik denk dat de EXIF gegevens wegvallen door de correcties die ik in Lightroom uitvoer, ik zal even kijken of dit anders kan. Groetjes Glenn

  Door GlennHuizinga • geplaatst op 2018-06-25 13:07:53
 • profile image comment

  Bedankt voor de feedback Karinm, bij dat shot was ik vooral gefocused op de techniek. Hierdoor was zoals jij al aangeeft de compositie niet helemaal in balans. Deze sessie was vooral gefocused op het spelen met sluiterstand, diafragma en Iso. Bedankt, we gaan er zeker veel plezier van krijgen.

  Door GlennHuizinga • geplaatst op 2018-06-25 13:04:13
 • profile image comment

  Bedankt voor je reactie Jan10e. Wat wij tot dusver kunnen zeggen over de camera is top. Zelf schoten wij hiervoor met onze Huawei Telefoon. Deze schiet ook aardig oke door de Leica lens. Toch merken we dat de mogelijkheden op de G80 nog meer te bieden heeft. Bedankt voor de complimenten en als wij er wat bekender mee zijn zal ik je even een uitgebreidere review geven.

  Door GlennHuizinga • geplaatst op 2018-06-25 12:51:22
 • profile image comment

  Tof dat jullie open staan voor tips. Ik zou zeggen kijk ook naar andere foto's. Daar heb ik heel veel van geleerd. Ik zie dat jullie al flink geoefend hebben met scherpte en onscherpte. Al zijn de scherpe onderwerpen wel dominant in je beeld gezet. Origineel is het zeker. Het valt me op dat je geen exif gegevens hebt bij je foto's op de site. Succes. Mieke

  Door MiekeDeHaas • geplaatst op 2018-06-25 12:24:18
 • profile image comment

  Altijd leuk om een nieuwe aanwinst uit te proberen! Jullie hebben het wat anders dan anders aangepakt en zo zijn het verrassende foto's geworden. Ik weet niet of je in de laatste foto de halm precies voor de molen wilde hebben; ik zou denk ik even een stukje opzij zijn gegaan zodat je beide hebt (en niet beide precies in het midden). Wel leuk dat je daar zo hebt gespeeld met scherptediepte. En het standpunt van je 6e foto vind ik erg goed. Veel plezier met je nieuwe camera!

  Door karinm • geplaatst op 2018-06-25 07:59:27
 • profile image comment

  Ik gebruik sinds 2013 de Panasonic TZ30 na eerst TZ10 te hebben gehad. Ik merk dat ik nu ook met mijn telefoon S7 concurrerende foto's maak. Dus wordt het misschien ook wel de Lumix G80. Bekende plek maar jullie hebben de foto's toch zo gemaakt dat het niet alleen de molens op een rijtje zijn zoals de meeste chinese fotografen doen... Veel plezier van jullie nieuwe camera!

  Door Jan10e • geplaatst op 2018-06-24 21:55:25

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.