Nederland reisblogs

Reisreporter inventaridinges 2013: de blablablabalans opmaken

EvanderHel bereidt zich voor Gepost op 16 nov 1222 reacties

Reisreporter.nl zal in 2013 overzichtelijker en gebruiksvriendelijker worden, zodat je makkelijk en snel inspiratie kunt opdoen.

Wááácht! Stop de persen! Dat kan toch niet de bedoeling zijn?! Makkelijk en snel komt niet in het woordenboek van de Reisreporter voor. Wij zullen buiten de gebaande paden reizen, toe zijn aan vakantie als we van zo’n ingewikkelde expeditie huiswaarts keren, dodelijk vermoeid op ons werk verschijnen waar we kei-enthousiast aangeven alweer op zoek te zijn naar de volgende uitdaging. Waar de ‘oooohs’ en de ‘aaaahs’ van jaloerse collega’s ons tegemoet komen en onbegrepen blikken van de blotebillensaaie Torremolinos-strand-drank-uitslaap-vakantiegangers ons niets doen.

En dan zal de site overzichtelijker worden? Nééhééj, zoeken zullen we. Met een bijna chocolade hoofdletter Z. Speuren, graven, uitzoeken, vervloeken, nog dieper de ongebaande paden materie induiken. Stel je voor zeg dat het straks echt overzichtelijk is… grote kans dat we elkaar dan allemaal op hetzelfde onbewoonde plekkie tegen gaan komen. De mens is immers een kuddedier, ik zag het met mijn eigen ogen toen bijna de hele goegemeente dit jaar vertrok naar Madagaskar.

We hebben nog een woord: gebruiksvriendelijker. Kijk, daar kan ik wel wat mee. Want dan kan de gebruiker heel vriendelijk anoniem stemmen. Enig, toch? En dan verdwijnen je topfoto’s geheel gebruiksvriendelijk naar de duistere spelonken van je fotoarchief.
Daarbij zou het ook erg aardig zijn als we niet meer 5 minuten hoeven te wachten tijdens de innige mailcontacten. ‘Joehooeee, where are gij? Ja sorry, er zit enige vertraging op de lijn dus effe wachten hoor!’ Maar dan wordt ook dit makkelijker en sneller en zitten we dus waarschijnlijker korter op Reisreporter omdat het allemaal zo vlotjes verloopt. Da’s eng vanwege de afkickverschijnselen maar misschien wel beter voor de relatie…
♫♪ Zachtjes tikt de buurvrouw tegen 't zolderraam
De kaars is voor 't raam gezet
O, o, o, we waren zo gelukkig saam
Als de buurman het maar nooit ontdekt ♫♪

Er wordt gevraagd naar verbeterpunten. Leer mij m’n pappenheimers kennen; waarschijnlijk loopt de mailbox van de Webmasterin compleet vol met zaken als:
• Plaats nieuwe foto’s eerst! Dan kan die anonieme waardering lekker de pispot op.
• Geef ’s wat vaker een rode ster weg, er komen meerdere prachtplaten per week langs.
• Kap met die irritante reclames die dwars door foto’s staan te springen.
• Kunnen foto’s in panorama formaat niet wat beter uitkomen? Ze zijn nu vaak piepklein.
• Tips worden belangrijk gevonden en kunnen je helpen bij het uitzoeken van een nieuwe bestemming. Toch worden ze amper gelezen en staan er het hele jaar bij de Beste Tips dezelfde drie. Da kan toch nie kloppe nie?
• Foto’s en tips kun je op alle mogelijke manieren opzoeken. Van hoge naar lage waardering, van oude naar nieuwe en ben je in een dolle bui kan dit uiteraard ook andersom. Je kunt speuren naar Topfoto’s en Toptips. Waarom kan dat niet bij de blogs? Geen idee welke blogs dit jaar de weekwinnaars zijn geweest of in het verre verleden een schrijfparel waren.
• We blijven nog even bij de blogs. Een goede mix van klinkers en medeklinkers schrijven kost veel tijd en energie, de waardering voor het lezen ervan is dan ook super. De beloning voor de blog van de week nog meer maar waarom, oh waarom krijgt deze geen rode ster??
• Is het niet leuk om de betrokkenheid te vergroten door niet alleen de fotoredactie wekelijks een topfoto uit te laten kiezen maar ook de Reisreporters door middel van stemmen? Uiteraard mag dit wel geheel anoniem…
• Een tip kun je gemakkelijk opleuken door ook hier de mogelijkheid te bieden voor het plaatsen van foto’s erbij. Handig om van je illegale kiekjes af te komen.
• Geef foto’s die gekozen worden in de top 10 van het maandthema ook punten en niet alleen een berg voor de nummer 1 ♫ The winner takes it aaaaaaall ♫

En dan vergeet ik er zeker en vast nog een paar maar ik heb geen keuze. De spelregels zijn streng en anders ga ik over de maximale hoeveelheid van 1000 woordjes heen.

Zou het op deze manier overzichtelijker worden? Gebruiksvriendelijker? Zoveel mensen zoveel wensen maar we vergeten 1 ding en dat is dat nederlanders van klagen houden. Ze worden ermee geboren (jankend), staan er ’s ochtends mee op (ooow, k**wekker), gaan er ’s avonds mee naar bed (blèèhh, morgen weer werken) en overdag… man, praat me niet over overdag. De krant deugt niet, de file is waardeloos, die bumperklever kun je wel afschieten, je collega’s sporen niet, het eten in de kantine is te duur,
♫ Zorreg dat je voorááán staat, in de kantine, in de kantine ♫♪
van sporten krijg je blessures, het weer is klote, de vakantie nog veel te ver weg, het weekend te kort, je salaris te weinig, de zomer was weer ’s helemaal niks, sneeuw is smerig, de hond moet je altijd uitlaten in de regen, je kiest steevast de verkeerde rij bij de kassa, er komt geen eind aan de was, strijken sucks en pffff… wat moeten we vandaag nou weer eten? Bij wie vieren we Kerst? Moeten we met Moederdag echt… ?

Excuus, ik raak al te enthousiast en dwaal wat af. Beetje ver. Oh ja, het ging over klagen. Heerlijk. Dat we met z’n allen schelden op het sterrensysteem schept een band. Daar is ook wat voor te zeggen.
♫ De Nederlandse sterre, die strale overal ♫♪
Maar da’s discrimidinges want onze zuiderburen doen ook gezellig mee.

’s Kijken. Nog 99 woorden te gaan. Dan moet ik langzamerhand gaan afronden. Het moge duidelijk zijn dat ik mijn pen in tegengif heb gedoopt. De knietjes bibberen, het ruggetje is week, de mentaliteit te soft. Aanpakken die hap en snel een beetje. Het kon wel eens een knetterend einde van het jaar worden. Ik kijk uit naar het nieuwe in 2013 waarbij ik als rechtgeaarde hollander hoop dat er nog wel wat te klagen blijft. Maar voor nu bekijk ik het positief. Net zoals Lance Armstrong dit altijd deed, al had niemand het in de gaten.

EvanderHel Positie 375 (914 p.) Lid sinds 17-08-2010 Foto's en tips: 851 Blogs: 23 Fans: 33
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Confession of a single woman
1 29
Gepost op 10 februari
Oman Muscat
Een Vliegende Hollander
1 33
Gepost op 29 augustus
Antarctica Drake Passage
Je allerlaatste reis...
0 27
Gepost op 23 juli
Nederland Rotterdam

Reacties bij deze blog

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

ha ha, dus....!

agrotewal

Door: agrotewal • Geplaatst op

Dit had ik dus even gemist, vergeet vaak de blogs te kijken. Ja hoor te lastig om de laatste terug te vinden. Geweldige blog.

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Af en toe een rondje fietsen door de RR en dan kom ik zomaar deze geweldige blog van je tegen. Helemaal top. Staat alles in. Mailen naar de redactie niet meer nodig.

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Tjeempie Ellen... waar haal je het vandaan. Geweldig leuk om te lezen. En nu maar hopen dat de RRverbeteraars die alles inventariseren ook de blogs lezen en niet alleen hetgeen per mail bij ze binnenkomt. Maar met alles ben ik het hartgrondig wel eens.

DanielKeulemans

Door: DanielKeulemans • Geplaatst op

Woooohoooooohooooo....I love it!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.