Nederland reisblogs

Reisreporter 2.0

Gerrit-Gaspedaal bereidt zich voor Gepost op 19 okt 1118 reacties

Euhmm... ff een eitje leggen (geen bommetje dus) ........waar zal ik eens beginnen...

Eerst maar eens bij het sterrenpuntenwaarderingssysteem. Da's het minst gladde ijs. Leuk om uit te delen, nog leuker om te krijgen die fijne gele vijfpuntertjes maarrrr.... zijn we er inmiddels niet een klein beetje met z'n allen overheengegroeid? Ik bedoel: Is er nog í­emand die ooit 3, 2 of 1 ster(ren) uitdeelt (en er dan ook even netjes bij verwoordt waarom)? Als ik mezelf even naga, open ik de foto's die me op het eerste gezicht mooi of op één of andere manier boeiend lijken en als er verder niets meer tegen- of op te merken valt, gaan er 5* uit m'n onuitputbare virtuele sterrenbeurs. Anders 4. En de ongeopende krijgen vanzelfsprekend niets. Niet dat ze dat niet zouden verdienen na nadere inspectie maar ik kan niet alles bekijken en lezen... sorry...

- Geen kritiek zonder verbeteringssuggestie (even er vanuit gaande dat het technisch mogelijk is): waarom geen ouderwetsch schoolsch 1 t/m 10 cijfer (al dan niet met decimalen)? Ik vind dat ik dan m'n waardering voor een foto veel genuanceerder uit zou kunnen drukken.

Dan het gladdere oppervlak bewandeld (hoewel buiten de gebaande paden hier wel gepropageerd wordt): Zouden we niet eens onszelf af moeten vragen of we onze waarderingen niet te veel laten beïnvloeden door de persoon waar we de gulle sterrengiften aan geven in plaats van ons oordeel te vellen zonder aanziens des persoons? Ik wou hier niet met namen gaan strooien maar ik heb toch sterk het idee dat er bepaalde personen gigantisch veel sterren krijgen ongeacht de foto die er geplaatst wordt.... Linke boel? Welnee... we zijn toch allemaal een beetje groot, niet? Pot verwijt de ketel? Hm... klopt. Ik betrap mezelf erop dat ik aan mensen met wie ik meer contact heb, eerder en meer sterren uitdeel. Eigenbelang? Hm... niet echt... ben veel te veel bezig met m'n eieren te leggen middels m'n eigen foto's en teksten en plezier te beleven aan de onderlinge contacten en me te verwonderen over de fantastische foto's en ervaringen van anderen dan me bezig te houden met 'het wedstrijdje'. Maar goed... d'r is nou eenmaal een wedstrijdje... dus laten we 'm zuiver houden.

- Verbeteringssuggestie: zou het misschien kunnen dat de naam van de persoon pas zichtbaar wordt voor de beoordelaar ná de beoordeling (yes....Voice of Holland jatwerk... maar je hoeft je stoel er niet voor om te draaien (o;)?

Dan nog iets: moeten we niet eens proberen op te houden met foto's te plaatsen die niets met reizen of reisbestemmingen te maken hebben? Dan heb ik het voornamelijk over de bloempjes en de beestjes die op geen enkele manier te koppelen zijn aan een reisbestemming. Wou ik eigenlijk ook gelijk graag de lijn doortrekken naar de profielfoto's (nog steeds no offense, gewoon mijn eigen mening). Leuk hoor, baby's en huisdieren en bloemen en weetikveelwatvoorrandzaken... maar 't zou de site denk ik sieren als je daar jezelf, een reisbestemming of nog mooier een combinatie van die twee zou plaatsen.

- Verbeteringssuggestie: eh... iedereen kritischer op zichzelf en wellicht op profielfoto's ook redactiecensuur op mogelijk maken.

Tot slot (en da's wel eigenbelang): bijzonder irritant dat het in een tip en blog wél mogelijk is om netjes in alinea's te werken en in een foto onderschrift niet. Zou mijns inziens de leesbaarheid ernstig ten goede komen en (eigenbelang) de tekstuele vrijheid plus creativiteit buitengewoon vergroten...

- Verbeteringssuggestie: eh... ja.. mogelijk maken dus.


Nogmaals, niet bedoeld om de site te ondermijnen, ik beleef er erg veel plezier aan, of mensen persoonlijk te treffen maar ik vraag me wel eens af of ik de enige ben die deze gedachten heeft en ze durft te uiten...

Zo... en nu mag er teruggeschoten worden (niet te hard a.j.b.)....

Gerrit-Gaspedaal Positie 399 (800 p.) Lid sinds 31-12-2009 Foto's en tips: 643 Blogs: 26 Fans: 15

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
goed
blogfoto nr. 2
voor verbetering vatbaar
blogfoto nr. 3
goed
blogfoto nr. 4
voor verbetering vatbaar
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hooge Nood in 't Hooge Noorden
4 10
Gepost op 07 mei
Nederland Groningen
Meuque = Leuque
4 4
Gepost op 13 maart
Frankrijk Lille
Liefs uit Lanka (a love story)
4 20
Gepost op 12 november
Sri Lanka West Sri Lanka

Reacties bij deze blog

Diana

Door: Diana • Geplaatst op

Hé Gerrit,

stof tot nadenken zou ik zeggen! Het zou geen verkeerd idee zijn om degene die een foto heeft geplaatst pas zichtbaar te krijgen op het moment dat je een reactie/waardering hebt gegeven. Ik betrap mij er eelijk gezegd ook vaak op dat als ik een bepaalde naam zie, ik de foto aanklik. Niet omdat ik de mensen ken ben helaas nog nooit op een bijeekomst geweest) maar wel omdat ik wel een mooie foto vermoed bij die betreffende persoon.
Verder heb ik jouw advies ter harte genomen en heb mijn profielfoto gewijzigd.

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Bedankt voor je verwijzing naar je blog. Ik herken de verzuchtingen. Ik heb er zelf ook nog een: de rol van de jury. Ik vind dat ze snel moeten stoppen met het geven van rode sterren die geen punten opleveren. Wat mij betreft: iedereen of niemand. Met die "tweede keus sterren" maken ze niemand echt blij. En met een bonus van 10 punten per ster blijft het veel spannender. Nu wordt de ranglijst door de jury onevenwichtig uit elkaar getrokken.

Dan nog wat anders: censuur is volgens mij in Nederland anno 2011 ook uit den boze. Diverse keren heb ik al meegemaakt dat er teksten zijn weggehaald, die de redactie niet prettig vond. Natuurlijk hebben ze het recht om op te treden bij beledigingen en teksten met vloek- of schuttingwoorden. Maar om nou een mening waar je het niet mee eens bent weg te halen vind ik niet bij Nederland passen. In de Grondwet staat al sinds 1848 dat er vrijheid is van drukpers. Dat is hier af en toe niet te merken. (Hopelijk blijft dit wel staan....)

Webmaster Saphira

Door: Webmaster Saphira • Geplaatst op

Ha Gerrit,

Schiet maar raak! :) Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom, ik zal even kort op een paar puntjes ingaan.

- Waardering 1 - 10: hebben we vorig jaar naar gekeken. Ik begrijp absoluut jullie behoefte daartoe, maar dit is technisch een vrijwel onmogelijke aanpassing gebleken. Niet alleen in layout, maar met name in een bestaand waarderingssysteem in een nieuw jasje gieten. Wat doe je met oude waarderingen bijvoorbeeld. Als leek zou je zeggen: x2, maar zo simpel werkt het databasetechnisch iets. Het is iets wat niet alleen extreem kostbaar is, maar ook zo goed als niet te doen, heel foutgevoelig. Bovendien zijn 1-5 waarderingsstelsels op internet heel normaal. Daar kunnen we helaas dus geen aanpassing in doen.

- Stemmen op mensen die je kent en te hoog waarderen zonder enige ruimte voor kritiek: als webmaster helemaal eens, maar dat is iets wat jullie als community toch echt zelf in de hand hebben. Daar kan ik geen technische aanpassing tegenaan gooien, want dat is iets menselijks en ik kan niet toveren ;-) Kwestietje van hand in eigen boezem dus, zogezegd :)

- Naam van de persoon na de waardering: heel leuk idee inderdaad, maar binnen deze site niet toe te passen. Hoe doe je dat als je via een profiel foto's bekijkt? Dat zou dan niet meer kunnen... En zo zijn er nog wel een paar aanpassingen. Je zou daarvoor een hele nieuwe site moeten bouwen, en dát is helaas geen optie.

- Geen reisfoto's/ profielfoto's: eens, maar niet te handhaven. Net als: is Nederland een reisfoto of niet? Voor de een wel, voor de ander niet. Is een spin niet toegestaan maar een leeuw wel? Het is een behoorlijk glijdend vlak en we worden al genoeg beticht van strenge regels, dus hier is het vanuit ons geen regel en als jullie zelf besluiten dergelijke foto's niet te plaatsen, zijn we ook klaar :) Profielfoto's zijn de enige plek waar iemand zich helemaal vrij mag uiten, dus daar gaan we niet aan tornen.

Alinea's onder foto's: vind ik een goed punt, ik ga navragen bij de techniek of dat te implementeren valt. Geen belofte, maar ik zal m'n best voor je doen :)

Groet!

Vellah

PaulHoo

Door: PaulHoo • Geplaatst op

O ja, vergeet nog eentje qua verbeterpunt: anoniem stemmen zou niet moeten kunnen, wordt nu misbruikt in negatieve zin heb ik indertijd ondervonden en hierin sta ik niet alleen gezien de reacties die ik heb gelezen.

PaulHoo

Door: PaulHoo • Geplaatst op

Veel is al gemeld. 4 of 5 sterren is de prakijk en mindere foto's ongeopend. Schaal 1 tot 10 goed plan. Eens met Corrie dat humor boventoon moet voeren. Niet iedereen kan zich veroorloven dure camera's en lenzen aan te schaffen, op cursus te gaan of bijzondere bestemmingen te bezoeken of eens een jaar niet op vakantie te kunnen. Het plaatsen van foto's die iets verder van vakantie af staan voor mijn niet echt een issue, puur hoeft van mij niet. Kwaliteit van foto's wel fijn als deze er is maar het enthousiasmeren van andere RR'ers via foto's, blogs en tips met de nodige humor wat mij betreft het belangrijkst. Vwb profielfoto's die gelinkt zijn aan reisbestemming voor mij geen must, een beeld krijgen van de persoon of interesses van de RR voor mij relevant. Ander verbeterpunt die ik zou willen toevoegen t.a.v. foto's: categorie Architectuur; vwb tips: opzoekmogelijkheid binnen land naar regio en naar type. Als voorbereiding op mijn afgelopen vakantie heb ik me door tientallen pagina's Namibie en Botswana geworsteld, zou effectiever kunnen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.