Nederland reisblogs

Reiskoorts

Angelinek bereidt zich voor Gepost op 13 apr 113 reacties

Iedereen heeft het al snel bij het onderwerp reisverhalen over hun speciale reis, de ervaringen en bijzonderheden. Maar hebben we ook al wel eens nagedacht over het reisgevoel. Ik kan dit gevoel beter omschrijven als onrustig en alles van de wereld het liefst willen zien, voelen, beleven en ervaren! Reizen zit in het bloed, dit ruik je, adem je en zie je! We kunnen dan ook beter spreken over de ‘reiskoorts’.

Ik zal proberen mijn gevoel, mijn liefde en mijn passie uit te leggen voor de wereld, voor alle landen stuk voor stuk en de mensen die op deze wereld leven. Ik heb geen idee waar de oorsprong ligt van deze reiskoorts. Wel weet ik dat ik al heel jong geïnteresseerd was in aardrijkskunde en topografie. Ik bewonderde mensen die ver weg gingen, vond het heel bijzonder als ze een souvenir meenamen. Dit kwam dan echt uit dat land. Mensen uit dat land hadden het gemaakt en eraan gezeten, wauw!

Als tiener ging ik dan ook naar de school voor Toerisme, hier heb ik mijn koorts verder ontwikkeld. Een leraar in het bijzonder kon zo boeiend over landen, culturen en mensen praten, dat je niet anders kon dan direct verliefd worden op het land en de wens koesteren er ooit nog eens een bezoek te brengen. Ik wilde zo snel mogelijk beginnen aan het avontuur en maakte een lijst met landen en steden die ik dolgraag een bezoek wilde brengen. Wilde het graag realistisch houden en bedacht dat ik tot en met mijn studententijd beter alleen Europa kon afwerken en daarna aan het grote werk kon beginnen.

Ik heb mij altijd aan mijn woord gehouden. Tot en met mijn studententijd heb ik netjes Europese hoofdsteden bezocht en ervan genoten! Toen ik eenmaal vast werk vond begonnen de ver weg reizen snel te kriebelen. Sindsdien zijn Mexico, New York, West Coast USA, Singapore en Bali, Brazilië, Tokio, Thailand, Cambodja en Maleisië voorbij gekomen. Op het programma staat binnenkort Florida.

Reizen betekend voor mij ontdekken, avontuur en op zoek naar het onbekenden (en daarmee eigenlijk ook de strijd aangaan met jezelf aangezien de mens het liefst op een veilig pad blijft).
Het betekend leren van jezelf in omstandigheden die je normaal gesproken in Nederland niet tegenkomt en leren van andere culturen, gebruiken en rituelen. Het betekend genieten van al het moois wat je tegenkomt, het ligt op je te wachten het enige wat je moet doen is het opzoeken!

Tot op de dag van vandaag ben ik onrustig, ik sta iedere keer opnieuw weer te popelen om te vertrekken, weg uit Nederland, de wijde wereld in. Want er valt nog zoveel te zien en te beleven het zou zonde zijn van je tijd op aarde om hier geen moeite voor te doen!
Mijn omgeving verklaard mij nog steeds voor gek als ik weer terug kom van een reis met mijn souvenirs. Ik heb nou eenmaal de afspraak met mijzelf dat ik uit ieder land een borrelglaasje en een magneet meeneem. Het is iets blijvends en tastbaars, het is een herinnering aan een fantastische ervaring voor altijd! Dat is nou die reiskoorts…..dat gaat nooit meer over!


Angelinek Positie 27691 (0 p.) Lid sinds 27-10-2010 Foto's en tips: 76 Blogs: 4 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een dag uit het leven van een backpacker in India: Delhi
0 2
Gepost op 19 maart
India New Delhi
Roadtrip Westcoast Verenigde Staten
0 2
Gepost op 13 mei
Verenigde Staten Californie

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Heel herkenbaar. Daar hebben we allemaal 'last' van.
Goed geschreven!

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Leuk omtelezen ja hier hebben wij allemaal last van geloof ik.Wij nemen ook altijd wel iets mee uit de landen waar we geweest zijn,een koelkastmagneet is er een van en net als A&S veel zooi maar wat maakt het uit als je maar geniet.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

haha, heel herkenbaar voor iedereen die op deze site surft......
Mooi beschreven.
En ook wij nemen uit ieder land wat mee; een hele grote vlag en een magneet en verder allerlei andere zooi, hahaha

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.