Nederland reisblogs

Ben je er geweest, Of niet ?

Obiwan bereidt zich voor Gepost op 23 okt 1028 reacties

Het is ooit met een geintje begonnen. En dat is het natuurlijk nog steeds. Maar wanneer ben je nu ergens geweest?
Het lijkt zo'n makkelijke vraag maar valt dit te definiëren? Wanneer ben ik nu eigenlijk echt in een land of desnoods in een stad geweest?


Ik schijn hier al een hoop mensen mee aangestoken te hebben. Collegae op het werk hebben er al hele theorieën op losgelaten. Het telt wel / het telt niet.
Als je met een vliegtuig door het luchtruim boven een bepaald land vliegt zegt iedereen dat telt niet. Maar bij een tussenlanding als je moet blijven zitten?
Of bij een tussenlanding waar je even opnieuw moet instappen en dus voet op de bodem van dat bepaalde land hebt gezet? Maar dan ben je niet door de douane geweest dus ben je in een soort niemandsland. Het criterium zou dus “door de douane heen” kunnen zijn.

Het gaat op het werk al zo ver dat bij een tussenlanding op Chengdu (China) een collega per se even naar buiten wil op de luchthaven en een foto maakt van een tempeltje heel in de verte om maar aan te kunnen tonen dat hij er geweest is. Uiteraard wordt dit dan aan alle kanten door de andere collegae met quasi serieuze argumenten bij terugkomst bestreden.

Een tussenlanding op Seoul. Door de douane maar direct door naar de transfer balie en geen mogelijkheid om even met de neus naar buiten te gaan. Paniek. Wat nu? Een ansichtkaart kopen in een winkeltje en die naar het werk sturen met de groeten uit Korea met een echte Koreaanse postzegel. We zijn er toch geweest? Mijn collega zegt ook naar het toilet te zijn geweest dus zijn DNA zal uiteindelijk via het riool toch Korea nog bereiken. We vinden dat dit tezamen met de kaart voldoende moet zijn en meer valt er ook niet uit te halen.

Er zijn ook mensen die menen dat je er moet slapen, een overnachting zeg maar, voordat het telt.
Dan pas ben je er ECHT geweest. Maar dat lijkt mij onzin.
We moesten ooit nog eens uitwijken onderweg naar Plovdiv in Bulgarije vanwege mist en kwamen midden in de nacht in Varna terecht. Hotel in, paar uur slapen en weer wegwezen. Lekker veel van Varna gezien maar er wel geslapen.
Als je er geweest bent dan ben je er geweest. Indien ik over de Periferique in Parijs rijd en ik zie de Eifeltoren liggen voel ik mij toch echt in Parijs. Of moet ik eerst uitstappen?

We waren destijds aan het skiën in Polen en de skileraar zei “als je hier helemaal naar boven gaat, dan loop je zo Tsjecho-Slowakije (zoals het toen nog heette) in”. Aangezien ik daar nog nooit geweest was hoefde hij dat maar 1x te zeggen. Hup, ski’s op de nek en in hoog tempo de berg op. Op de top de ski’s aan, een meter of 5 naar beneden, weer terug omhoog en met een big smile van geluk weer naar beneden (aan de goede kant) waar de rest hoogst verbaasd op mij stonden te wachten. Behalve mijn vrouw dan want die kent het “probleem”. Echter gaat ze niet zo ver om dan ook maar die berg op te klauteren.
Maar ben ik er nu geweest of niet?

En met een boot een haven in en niet van boord? Of alleen even van boord en op de kade heen en weer lopen?
Deze zomer vlogen we met Martinair naar Mexico, maar indien we met Transavia hadden gevlogen hadden we een tussenlanding op Cuba gemaakt. Cuba? Daar ben ik ook nog niet geweest. Shit gemiste kans.

Waar kun je al druk mee zijn? Zal wel door het mooie weer van vandaag komen.

Tips zijn welkom!

Obiwan Positie 272 (1956 p.) Lid sinds 01-11-2009 Foto's en tips: 661 Blogs: 12 Fans: 17

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Luchthaven Guilin
blogfoto nr. 2
waar komen we terecht?
blogfoto nr. 3
3 landen punt
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kamperen in China
8 8
Gepost op 22 januari
China Ningxia en Gansu
GGMAF - Charlie bit my finger
6 14
Gepost op 18 april
Nederland Zeeland
Maartthema: Achter de wolken schijnt geen zon (5.52)
8 10
Gepost op 11 maart
China Shanghai

Reacties bij deze blog

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

sorrie!

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

duss...

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op
ah.. twee letters omgedraaid. Linker hersenhelft eventjes sneller dan de rechter...

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

ok... dat werkt dus niet in blogs.. maar je hebt nu wel genoeg info...

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Dorie... dan moeten jullie maar zoeken:Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.