Nederland reisblogs

wat is dat toch met die anoniemen

jeannette bereidt zich voor Gepost op 08 jun 1010 reacties

Is het anonieme stemmen het gevolg van het veel te hoog stemmen de laatste tijd?
Er zijn reisreporters die openlijk toegeven alleen nog maar vijven te geven. Ik vind dit jammer want er is geen onderscheid meer tussen goede foto's en uitstekende foto's.
O.k. over smaak valt niet te twisten en een foto die een geweldig reisgevoel bij me oproept geef ik meestal spontaan een 5.
Maar ik heb geen moeite met een openlijke 4 op een foto, ik geef ze zelf ook regelmatig en ik hoor graag wat iemand minder goed vind aan een foto. Vaak ga ik daarna opnieuw met de foto aan de slag en zie dan dat de kritiek klopte.
Het geven van anonieme stemmen demotiveert velen op deze site, er zijn al veel reisreporters om vertrokken.
Vooral mensen die boven in de ranking staan hebben last van anonieme bezoekers maar als je een beetje ingevoerd bent op deze site weet je dat deze plek niks zegt, vorig jaar won nummer 35 ofzo de eerste prijs
Ben benieuwd wat jullie gedachten hierover zijn.
jeannette Positie 46 (42003 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 4008 Blogs: 65 Fans: 25
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
met een Cessna over de Namib woestijn
4 25
Gepost op 22 januari
Namibië Centraal Namibie
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee

Reacties bij deze blog

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Ik lees deze blog nu pas, maar je woorden zijn me uit het hart gegrepen. Als iemand laag denkt te moeten stemmen is die kans er, maar anoniem vind ik gewoon LAF! Kom er maar voor uit dat je iets niet waardeert. En als je bang bent voor een tegenreactie is er ook nog een andere oplossing: gewoon niet stemmen. Dat zijn dan nul punten zonder dat iemand daar echt pijn aan beleeft.
En als mensen vijven geven is dat een blijk van waardering. Daar kan volgens mij niets tegen zijn. Of speelt jaloezie dan een rol??
En wat die eerste prijs naar Ladakh betreft.....dat is toch niet de reden waarom we al sinds januari mee doen. Toen was nog niet eens bekend wat voor prijs er uit de hoge hoed zou komen. Mijn plezier is er vooral vanwege de leuke mailcontacten en daarom ga ik in ieder geval nog tot eind november lekker door.
Hopelijk dat tegen die tijd de redactie toch eindelijk besluit om het anonieme stemmen te bannen. Liever een één met goede onderbouwing dan een anonieme drie waar ik niks mee kan.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Ja Diane die onaangename boodschap voel ik ook...

dianethone

Door: dianethone • Geplaatst op

Wat dat anonieme stemmen betreft;de laatste weken ben ik kop van jut,de laatste dagen word zelfs stelselmatig iedere geplaatste foto omlaag gekelderd! En ik weet heel goed dat dit eigenlijk geen gevolgen heeft voor wedstrijden en dies meer,ik maak me trouwens helemaal geen illusies daaromtrent maar er zit een onaangename boodschap achter en ik word ondertussen stilletjesaan kwaad!! En ik begin te begrijpen waarom er velen afhaken!

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Het is dat dit zo,n geweldige reissite is waar ik veel informatie vandaan haal anders was ik allang gestopt, vooral het strooien met 5 **** vind ik mateloos irritant!!!

Sjoerd

Door: Sjoerd • Geplaatst op

Gelukkig ben ik zelf niet zo vatbaar voor het competitieelement en ben ik zelf ook niet actief genoeg op deze site om hier echt deelgenoot van te kunnen zijn. Uiteraard vind ik het leuk als er wordt gereageerd op de dingen die ik schrijf en de foto's die ik wel eens plaats maar ik hoop in de eerste instantie dat mensen er iets mee kunnen op eenzelfde wijze waarop ik informatie vergaar uit de ervaringen van anderen. Daar is dit tenslotte het perfecte medium voor.
Ik hoop dan ook niet dat het anoniem punten geven veel mensen zal demotiveren om te blijven posten, daar is het wat mij betreft hier toch te leuk voor.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.