Nederland reisblogs

De uitslag van gehaktdag!!

Joanna was er (tot 07 apr 2010) Gepost op 08 apr 1015 reacties

Woensdag gehaktdag, nou dat hebben we geweten zeg! Reisreporters hebben blijkbaar wat met gehakt, wat een inzendingen! De een nog smaakvoller dan de ander. Er werd volop meegedacht hoe de soep nog beter tot zijn recht zou kunnen komen, ook aan kruiden en groenten en sfeer is gedacht. Zelfs the day after kwam aan bod!
Er waren een paar inzending die bijna gediskwalificeerd waren omdat ze te schokkende beelden bevatten. Anderen hadden helderziende blikken en kwamen met nog levende potentiële gehaktballen aan. Daar zijn we niet ingetrapt, er zijn grenzen!
We willen een ieder alvast hartelijk bedanken voor zijn/haar fantastische bijdrage, zonder jullie was het niet gelukt dit zo’n succesvolle dag te laten worden.

De jury had het zwaar en werd bijna zelf gediskwalificeerd omdat zij in de avond andere verplichtingen had. Maar zij hebben hard doorgewerkt en willen graag de uitslag met jullie delen.

We hebben besloten dat er maar één de winnaar kan zijn en de leiding zal hebben bij het ballendraaifestijn bij Nel.
And the winner is:……….KONNE!!!!
Hij had niet zomaar een paar foto’s, maar zelfs een hele reportage van de wieg tot het graf van een gehaktbal, klasse!!

Verder hebben we een aantal eervolle vermeldingen, die allen ook een balletje mee mogen draaien. We hebben hiertoe besloten, omdat er overweldigend veel vlees werd aangeboden, en het onmogelijk is deze klus –hoe leuk het ook is- in je eentje te klaren.

DEREIZIGERS zijn uitgenodigd –met peuk in de mond- omdat die originele roerstaafjes en soeplepeltjes heeft ingebracht.
WILLEMIEN omdat zij de grootste ballen kon tonen.
GRIETBUIS omdat ze wel lef had met de apekoppen
Verder willen we graag GORKE uitnodigen om de hond uit de pot te houden, RIKNIKELE om de tafel leuk te dekken en verder willen we aan JEANNETTE vragen of zij de Marokkaanse band mee wil nemen.

Dan kunnen zij het volgende lied begeleiden (melodie: kleine wasjes, grote wasjes):
kleine ballen, grote ballen,
gooi ze maar snel, in de soep
even lekker garen, hoop’lijk is er
genoeg!

Want: de rest van de reisreporters die een bijdrage heeft geleverd is van harte welkom de soep te komen eten!

Dresscode: iets roods. Past goed bij het soms wat bloederige thema en de bermuda van Nel.

De ballendraaiers worden over een uurtje bij Nel verwacht, we hopen dat het eten rond acht uur kan beginnen. Hebben we ook nog tijd om het lied in te zingen!

Met hartelijke groet namens de jury!! Nel, Jan en Anna

Joanna Positie 140 (7105 p.) Lid sinds 09-06-2008 Foto's en tips: 619 Blogs: 18 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kiev, I'll be back!
8 8
Gepost op 08 juni
Oekraïne Kiev
Een kattencafé in Hongkong, Ahmeow!
2 17
Gepost op 24 januari
China Hongkong
Een vonk in Teheran
0 5
Gepost op 05 oktober
Iran Teheran

Reacties bij deze blog

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Gisteren at ik mijn soep met ballen in een restaurant, dus heb de prijsuitreiking gemist! Alle winnaars: van harte gefeliciteerd! Hebben jullie de soep wel zo heet gegeten als hij werd opgediend? Ik hoop dat het jullie heeft gesmaakt. Op naar de witlofschotel met vis. Dit weekend gaan we winkelen!

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

haha geweldig ;-)

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Smaakt naar meer...

konne000

Door: konne000 • Geplaatst op

Tjonge, jonge jonge, wat een gigantische surprise. Ik als winnar van die ballenwedstrijd, hoe is dat nu mogelijk?? Was net om 20.00 uur met een uitgebreide dankbetuiging aan jullie adres ( Joanna, Jan Balthasar en ook Nel natuurlijk) begonnen, had reeds een gigantisch eind getypt (en dan te bedenken dat ik een 1 vinger typer ben, kun je nagaan hoe lang dat duurt!!), valt na 20 minuten de stroom in heel Bedum uit en ben ik alles kwijt. Mijn gelukzalige gevoel maakte even plaats voor wat andere gevoelens, maar nu de stroom net weer terug is, toch nog maar weer er voor gaan zitten. Na zo'n dag van veel gehakt, blijf je natuurlijk wel met veel varkensellende zitten. Voor die soepballen had ik natuurlijk niet dat hele varken nodig, dus zit ik met de rest, wat moet ik er mee?? Grietje kwam nog op het idee om van de poten en de oren snert te koken , hetgeen ik een goed idee vond en me daar vanmorgen mee bezig heb gehouden, maar na zo'n lange winter kan ik eigenlijk geen snert meer zien. Dus...invriezen. Doe de vriezer open, staart me daar zo'n geroosterde varkenskop aan en ook de rest van het varken vult die kist. Hopelijk kunnen we snel weer achter de barbecue, kan ik in elk geval mijn vrieskist leegeten. Mijn rode pak hangt klaar voor het ballendraaifestijn bij Nel, die naar ik begreep half AH reeds leeg had gekocht en de champagne reeds koud had gezet!! Goed werk, Nel!!
Nogmaals wil ik de juryleden, die keihard gewerkt hebben, hartelijk dank zeggen en eerlijkgezegd ben ik blij dat ik tot nu toe nog niemand in een blog het idee heb horen opperen van: VRIJDAG VISDAG!!!
Thanks, Hans

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Had graag laten zien hoe je van die mooie grote ronde giga ballen moet draaien, maar helaas de kans is voorbij gegaan. Bedankt voor de jurering was ontzettend leuk om foto's voorbij zien te komen die waarschijnlijk anders alleen in het familiearchief zouden blijven.Tafel nog lekker na. Ik heb er van genoten. gr willemien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.