Nederland reisblogs

Boycot foute landen!

Bowral is er nu(tot 29 mrt 2010) Gepost op 29 mrt 1043 reacties

Beste mede-Reisreporters,

Wat ons bindt op deze site is het vele plezier dat we hebben in het reizen op zich, maar ook op het zien van de foto’s en het lezen van de tips en blogs. Reizen is voor velen een verrijking van het leven. Zo ook voor ons. Maar we willen wel met een schoon geweten reizen!

Helaas kleven aan ons reisgedrag ook negatieve kanten. Door veel te vliegen en te rijden trekken we een zware wissel op ons milieu. Wij realiseren ons dat we daaraan zelf ook debet zijn. Maar gelukkig kunnen we eventuele schuldgevoelens hierover afkopen met ‘Green Seats’. Er zijn echter ook andere schuldgevoelens die het wereldwijd reizen bij ons oproepen en daarover willen we het in deze blog met jullie hebben!

Zonder de moraalridder te willen uithangen, zien wij de problematiek rond ‘politiek incorrecte’ landen als een issue die ons reizigers allemaal zou moeten aangaan. In deze landen gebeuren dingen, zoals schending van mensenrechten, kinderarbeid, vrouwendiscriminatie en milieuvervuiling, die het daglicht niet kunnen velen. Wij vinden dat reizigers aan dit soort praktijken niet mee mogen werken. Daarom hebben wij de redactie van Columbus het volgende voorstel gedaan:

‘Boycot een aantal politiek incorrecte landen op de site! Verwijder ze uit het landenbestand.’ Het gevolg hiervan zal zijn dat alle geplaatste foto’s, tips en blogs van die landen worden gewist. Ook het uploaden van nieuwe foto’s, tips en blogs van deze landen zal dan niet meer mogelijk zijn. Wij beseffen als geen ander dat dit even slikken zal zijn, want het gaat ook om onze eigen bijdragen! Natuurlijk zal zo’n maatregel grote gevolgen hebben voor de scores en de huidige ranglijst. Dit hoeft volgens ons niet onoverkomelijk te zijn, want we vullen deze site toch omdat we het leuk vinden en niet omdat we zo hoog mogelijk willen eindigen. Of zoals Pierre de Coubertin in 1890 al zei: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’!

De redactie van Columbus reageerde direct enthousiast op ons voorstel. Webmaster Vellah Bogle is het helemaal met ons eens. Zij is ook van mening dat bepaalde landen eigenlijk niet kunnen. Toch gaat het haar te ver om zo maar eenzijdig een beslissing hierover te nemen. Ze ziet liever dat er een breder draagvlak is onder de Reisreporters. ‘Organiseer een klein referendum en als blijkt dat de meerderheid het met jullie voorstel eens is, dan zal de redactie hieraan gehoor geven en de betreffende landen verwijderen’, aldus Vellah.

Hieronder zien jullie een door ons met zorg opgestelde zwarte lijst met landen waarvan wij vinden dat ze van de site moeten worden verwijderd. Wij kunnen ons echter heel goed voorstellen dat jullie zelf ook nog andere landen op het oog hebben. Geef ze door, want alleen dan kunnen ook wij Reisreporters een steentje bijdragen!

We hebben met Vellah afgesproken dat je tot en met donderdag aanstaande je reactie hieronder kunt plaatsen. Wij rekenen op jullie!

Vriendelijke reisgroeten van Annemieke (Annemieke50), Nel (pkoelewijn), Paul (Dapau) en Paul (Bowral)DE ZWARTE LIJST MET POLITIEK INCORRECTE LANDEN

• India
• China
• Myanmar
• Zuid-Afrika
• Namibië
• Kenia
• Ethiopië
• Peru
• Vaticaanstad

Bowral Positie 15 (2681 p.) Lid sinds 26-03-2008 Foto's en tips: 1576 Blogs: 9 Fans: 143
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Hahahahahahahaha, wat hilarisch!!!!!!!!!!! En wat vreselijk jammer dat ik niet een weekje eerder besloten heb weer wat actiever op de site te worden, dan had ik dit voor 1 april gelezen! Geen idee hoe ik gereageerd zou hebben. Als ik de eerste reactie had mogen geven? Poeh, zou zo maar kunnen dat ik eens even flink had uitgehaald! Primaire reactie. En me dan realiseren dat ik er compleet was ingestonken...hihihi! Top en de discussie was heerlijk om te lezen!

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Heb er hartelijk om gelachen..!!!!! pfff wat een reacties zeg! Een hele leuke en vooral originele joke!
Als ik er nog 1 mag toevoegen, doe dan maar "Vrijstaat" !!

Ageeth

Door: Ageeth • Geplaatst op

lees je blog en de reacties. Ga als groentje de site nog meer waarderen. Ha,ha.

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

ha ha, die Paul is toch wel een grapjas, briljant!!!!! Next!!

Annettoz

Door: Annettoz • Geplaatst op

Haha!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.