Nederland reisblogs

Bijzondere vervoermiddelen

Mathilde was er(tot 21 feb 2010) Gepost op 21 feb 1011 reacties

De reisreporter site heeft iets verslavends. Iedereen die van reizen en fotograferen houdt is geïnteresseerd in beelden van bijzondere plekken in dichtbij en veraf gelegen landen. En het is leuk om zelf je foto’s en informatie te kunnen delen met anderen en hen enthousiast te kunnen maken voor de mooiste gebieden ter wereld. Het is een goede gewoonte geworden om iedere dag even te kijken wat er op de site geplaatst is en fraaie foto’s van commentaar en sterren te voorzien.
Onlangs is besloten om maandthema’s in te voeren. Het thema winterlandschappen leverde veel prachtfoto’s op dank zij een lange periode van sneeuw in ons land.
Bij het maandthema bijzondere vervoermiddelen merk ik dat ik opeens weer op een hele andere manier door al mijn foto’s van afgelopen jaren scroll op zoek naar rare tuk tuks, aparte bootjes, paard en wagen, overbeladen karren, koetsjes, vliegtuigen, bakfietsen, steps, lastdieren, treintjes, arreslee, kruiwagen, riksja’s, scooters, vrachtwagens, luchtballon’s enz.
Het wordt opeens een hele andere manier van kijken naar je foto’s uit alle landen!
En het valt me daarbij op dat in een aantal landen, zoals bijv. Bhutan, maar ook Ethiopie, helemaal niet zoveel vervoermiddelen bestaan. In Ethiopie heb je vooral veel ezeltjes als lastdieren.
Ook merk ik dat ik opeens foto’s op de site plaats die ik anders nooit geplaatst zou hebben, bijvoorbeeld een klein vliegtuigje op de weg in Alaska, de opvallend blauwe bus in IJsland of die fraai versierde tuk tuk in India. Normaal selecteer je al je foto’s en stel je voor jezelf een bepaald criterium vast waaraan een reisfoto moet voldoen om ‘m te plaatsen.
Nu staat opeens het bijzondere vervoermiddel centraal en blijkt het best lastig om foto’s te vinden met een aardige compositie, belichting, scherpte ed. Maar ik vind het erg leuk dat het maandthema mij stimuleert om weer op een andere manier eens door al die reisfoto’s te gaan. En zo blijft de reisreporter site leuk verslavend!

Mathilde Positie 125 (10099 p.) Lid sinds 03-01-2008 Foto's en tips: 1262 Blogs: 2 Fans: 18

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Politie in de Dolomieten!
blogfoto nr. 2
Traditionele kar met runderen in Costa Rica
blogfoto nr. 3
Eitjes op de piste in Corvara, Dolomieten.
blogfoto nr. 4
Luchtballon boven Luxor, Egypte
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Uitbuiting en misbruik van dieren tbv toeristen
1 17
Gepost op 28 november
China Yunnan

Reacties bij deze blog

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Ik kan me hier idd helemaal in vinden. Oude foto's worden opgeduikeld en zijn opeens wel interessant.

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Helemaal mee eens hoor! Ik kijk uit naar het maandthema van Maart!

leonvanmaenen

Door: leonvanmaenen • Geplaatst op

Hoi Mathilde, leuke blog en je hebt helemaal gelijk. De maandthema's die nu zijn geïntroduceerd zorgen er inderdaad voor dat ook ik en wellicht vele andere RR's weer op een andere manier naar mijn foto's kijk. Grappig eigenlijk, terwijl de fotocollectie op zich steeds hetzelfde is (maar per gemaakte reis zich wel steeds uitbreidt).

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Ja dit herken ik helemaal ik vind het gewoon jammer dat mijn oude foto,s die ingeplakt zitten er niet op kunnen. En ik wil ook veel weg altijd wel maar nu steeds meer.Haha eerst de staatsloterij maar winne.

Esther

Door: Esther • Geplaatst op

Helemaal gelijk en een heel herkenbaar verhaal!!!! Leuk!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.