Nederland reisblogs

Een reisbestemming kiezen.

moma bereidt zich voor Gepost op 08 feb 107 reacties

Zo moeilijk is dat toch niet? Of toch wel? Ons oorspronkelijke reisdoel voor dit voorjaar was Vietnam. Vooral door de prachtige fotoreeks van Frank en anderen op deze site. We zouden dan eind maart vertrekken. Maar ojee, ik zou ook nog gaan studeren;-) en dat betekent een opkomstplicht van 80%. We zitten dus vast aan de schoolvakanties. Wat staat er dan nog meer op ons lijstje? Sinds Columbus is dat alleen maar meer geworden; dus er zit vast wel iets tussen. Costa Rica dan maar? In de kerstvakantie de hele reis met behulp van alle tips en blogs van de reisreporters vastgesteld. Maar eerst naar de reisreporterdag. Uit de reisplanner blijkt dan al gauw dat mei de maand is met het hoogste aantal regen milimeters. Tja, daar zitten we ook niet op te wachten. We gaan er eens voor zitten en komen uit op IJsland. Helaas, wanneer de winter tegenzit en langer duurt, is begin mei nog niet alles bereikbaar en kan het er nog goed koud zijn.
Dan maar eens langs de andere kant proberen; welke landen zijn volgens de reisplanner in mei goed te bereizen? Europa is een goede bestemming, Trinidad/Tobago en ook Kaapverdie. Dat voelt toch nog niet naar wat we willen. Tot nu toe stond Afrika nog niet in de top 20 van onze reislijst, maar wanneer we een documentaire zien over een safari.........
We hebben onze bestemming gevonden: Zambia.
Nu op Columbus op zoek naar reisreporters en hun tips en ervaringen. Alle informatie is welkom.

moma Positie 6802 (0 p.) Lid sinds 10-09-2009 Foto's en tips: 404 Blogs: 7 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

RENNEN VOOR JE LEVEN !!
4 13
Gepost op 20 maart
Verenigde Staten Californie
Franz Josef Gletsjerhike
4 4
Gepost op 07 maart
Nieuw-Zeeland Fiordland
Kermispaard
2 2
Gepost op 19 februari
Nieuw-Zeeland Wanaka

Reacties bij deze blog

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Heerlijk he zo'n probleem!!! Fijn dat Columbus er is.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

En nu krijg je tientalle tips en weet je het helemaal niet meer...
Mijn absolute lentetips relatief dichtbij: Sicilie (zie mijn tip daarover) en sinds kort Madeira (als je een overdosis prachtflora wilte ervaren.
Maar eh, campertje en richting zuiden, is dat geen optie? Kun je altijd alle kantne nog op.

zeester

Door: zeester • Geplaatst op

Ojee wat een luxe probleem.
Dus nu gaat het huiswerk mee naar Zambia??? Vergeet in ieder geval niet naar South Luengwa NP te gaan, met leeuwen te wandelen in Livingstone, of te gaan vliegen daar, of gewoon ff niks te doen.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Heel herkenbaar. Wij stemmen ook alles af op het verwachte weer in een bepaald jaargetijde in cde bestemming van onze keuze, en dan kunnen wij in die maanden juist weer geen vakantie nemen en als we dat wel kunnen, dan zoek je weer naar goed weer in die maand, ergens ter wereld etc etc..
Zambia kennen we alleen van snel er doorheen, 2 dagen Vic Falls en omgeving, wat je uiteraard niet mag missen. South Luangwa is natuurlijk een aanrader, maar niet goedkoop begrijp ik.
Succes verder!

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Zambia is helaas erg kostbaar. South Luanga is een prachtig park, maar kost US$75 per dag entree...... Wij hebben niet veel van Zambia gezien, wij zijn er meer doorheen gereden van Botswana door Zambia naar Malawi..... We zijn toen in Zambia naar de watervallen geweest en hebben South Luanga park bezocht, verder niets bijzonders gedaan....
In het nieuwste Columbus blad staat ook een verhaal van een RR die in Zambia woont, hij heeft daar een lodge + camping Track & Trail, hij kan je heeeeeeeeeeeel veel info vertellen over Zambia.
Succes met je reis plannen!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.