Overijssel reisblogs

Vergankelijkheid op het Pieterpad

Mariekedanbo was er (tot 12 nov 2004) Gepost op 12 nov 123 reacties

Je kent het vast wel. Je ziet een zonnestraal doorbreken op een oude beuk in de verte.
Dat licht, die kleuren, ze doen je denken aan iets uit het verleden. Ik ben in Groningen en wandel met mijn schoonfamilie over het Pieterpad. Het is herfst en in een langgerekte stoet van schoonzussen en zwagers bewandelen we het pad. Gezellig keuvelend lopen we van Haren naar Zuidlaren en onderweg genieten we van mooie paadjes, prachtige herfstkleuren en het prettige gezelschap.

Enkele jaren later liepen we met mijn zwager en schoonzus het traject van Doetinchem naar Millingen bij de Rjin. Het zou ons laatste traject van het Pieterpad in die setting zijn, maar daarvan hadden we toen geen enkel idee. Het was herfst en de bomen kleurden mooi. De bladeren vielen van de bomen en de geur van verrotting, schimmels en paddelstoelen hing in het bos. Er hing een geur van vergankelijkheid tussen de bomen.

Gisteren liep ik door een bos en snoof diezelfde geur van vergankeljkheid en verrotting op. Ik zag een prachtige beuk oplichten in de zon. Zijn bladeren schitterenden geel in dat moment van fel zonlicht. En ik, ik was in gedachten weer op het Pieterpad aan de wandel. Samen met mijn man en mijn zwager en met wijlen mijn schoonzus.

Mariekedanbo Positie 37314 (0 p.) Lid sinds 12-11-2012 Foto's en tips: 47 Blogs: 3 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
hunebedden
blogfoto nr. 2
Langs het Pieterpad november 2005
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Mooi eerbetoon aan je schoonzus. Ontroerend

TravelingRene

Door: TravelingRene • Geplaatst op

Hee Marieke,

Leuk om jouw verhaal te lezen. En je kunt wel wijzigingen aanbrengen door naar jouw blog te gaan en op het potlood te klikken.

Groetjes
Rene

Mariekedanbo

Door: Mariekedanbo • Geplaatst op

Tja en nu bedenk ik me dat het Gelderland is en geen Overijssel... Volgende keer beter, want naderhand wijzigen kan niet...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.