Overijssel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overijssel image

De nachtmerrie van elke fotograaf

Overijssel
Nederland
Photofreak

De nachtmerrie van elke fotograaf

Zodra ik terug ben van vakantie, maak ik een fotoboek en daarna zet ik alle foto's op de externe harde schijf.
Ook maak ik elk jaar een foto jaarboek, daar komen dan alle foto's van korte uitjes in te staan.
Een tijdje geleden was ik bezig met het jaarboek van 2015. Door alle drukte was ik hier nog niet aan toe gekomen. Inmiddels ben ik halverwege het jaar.
En opeens gebeurd het.... nadat ik de externe schijf de volgende dag weer aansluit op de laptop, doet deze het niet meer. Mijn maag draait om. Ik moet er toch niet aan denken dat alle foto's opeens verdwenen zijn.
Misschien ligt het aan het kabeltje. Gelukkig heb ik nog een soortgelijke kabel en sluit deze aan. Maar er gebeurt helemaal niets. Angst slaat om in verdriet en zie alle foto's die ik de laatste jaren heb gemaakt verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Maar ik ben niet voor één gat te vangen en de volgende dag vraag ik een collega of hij er nog iets mee kan. Hij wil het proberen. Hij heeft er zelfs nog een nieuwe printplaat in gezet maar het mocht allemaal niet meer baten.
Als hij mij het slechte nieuws brengt, kan ik wel janken. En voel me ook behoorlijk stom dat ik geen 2e externe harde schijf heb als back-up. Dit overkomt me echt nooit meer.
Wat ben ik blij dat ik van het laatste jaar de foto's nog op de laptop heb staan. Heb ik in ieder geval nog iets. En gelukkig heb ik al mijn fotoboeken nog maar als ik van een bepaalde foto nog een vergroting zou willen maken dan kan dit alleen via een scan en dan is de kwaliteit natuurlijk een stuk minder.
Ik focus me nu op de foto's die ik vanaf nu maak en ga deze week nog 2 externe harde schijven aanschaffen. Want deze nachtmerrie wil ik niet weer mee maken.