Overijssel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overijssel image

Overijssel

Overijssel
Nederland
Mnonnnnnn

Voorbereiden op vertrek!

"25" meldt mijn aftelkalender. 25 dagen en dan is het zover. Mijn eerste wereldreis, samengepakt in circa 6 weken. Nog nooit ben ik zolang van huis geweest, nog nooit heb ik kerst en oud en nieuw thuis vieren gemist, nog nooit was ik Azië of Oceanië, nog nooit zoveel in het vliegtuig gezeten, nog nooit in de snelste trein ter wereld gezeten en nog heel veel meer nooit-gedaan-punten.

Maar alles volgens plan gaat verandert dat allemaal. Op mijn reis zal ik namelijk vijf verschillende landen aandoen, circa 50 uur in het vliegtuig zitten, minstens zoveel uur in de bus en volgens de kalender een jaar later terugkeren op mijn vertrekplaats. De route;

Amsterdam- Shanghai

Shanghai - Auckland

Auckland - Chirstchurch

Christchurch - Auckland (over land)

Auckland - Nadi

Nadi - Los Angeles

Los Angeles - Londen

Londen - Amsterdam

Naast Amsterdam is Londen is de enige stad die ik al ken, alle andere steden zullen compleet nieuw zijn. Hoe ik op deze reis kwam? Afgezien van de natuurlijke drive om zoveel mogelijk van de wereld te ontdekken deed de gelegenheid zich aan dat een vriendin een jaarlang in Nieuw- Zeeland ging wonen en werken. Perfecte reden om natuurlijk een bezoekje te gaan brengen! Er bestaan geen rechtstreekse vluchten naar Nieuw Zeeland (te ver weg), dus de "tussenstops" in Shanghai en Los Angeles waren snel gemaakt, kwestie van leuke plaatsen uitzoeken. Om er nog meer van te genieten heb ik beide stop-overs verlengd naar een paar dagen. Dus geen < 20-urige vlucht, maar opgesplitst in twee stukken en van het vliegveld af en de steden ontdekken!

Als je een lijn trekt tussen Nieuw Zeeland en Los Angeles kom je min of meer langs Fiji. Onder het mom van "nu we er toch zijn", ook hier een tussenstop die eigenlijk meer op een vakantie in een vakantie lijkt. 10 daagjes zon, zee en strand. Die elementen heb ik in Nieuw Zeeland vast ook al meegemaakt aangezien de seizoenen daar precies andersom zijn en terwijl in Nederland dus iedereen met handschoenen en muts rondloopt begint de zomer aan de andere kant van de wereld. Heerlijk:)

De komende weken leg ik nog de hand aan de laatste voorbereidingen, visums nodig?, vaccinaties nodig?, esta- formulieren, bustickets, boottickets, hotelreserveringen en natuurlijk nog de nodige Nederlandse producten langs de Border Security van Nieuw Zeeland zien te krijgen aangezien ze toch wel snakken naar echte pepernoten! Al met al nog genoeg te doen in deze laatste 25 dagen, maar...dan kan het "nog-nooit-gedaan-wegstrepen" echt beginnen...