Overijssel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overijssel image

Overijssel

Overijssel
Nederland
SuzanneGeudeke

Kerstpaniek

De kerstdagen komen eraan. Elk jaar krijg ik een mailtje in mijn inbox: “Doen we dit jaar aan cadeautjes?” Mijn antwoord is steevast “Natuurlijk, sturen jullie even je verlanglijstjes op?”.

Sommige leden van mijn familie sparen hun lijstje al weken bij elkaar en hebben hele specifieke wensen “een agenda op A4 formaat met een linnen buitenkant en een ringband, graag een week per twee pagina’s”. Dit lijkt een makkelijk cadeau, maar schijn bedriegt! Vind je een agenda op A4 formaat met een linnen buitenkant, heeft hij geen ringband. Vind je er een met een ringband, heeft hij een dag per pagina. Vind je er een met een week op twee pagina’s, met een linnen buitenkant en een ringband, is het A5 formaat.
Aaaaaaah!

Anderen houden het kort: “sokken”. Dit roept bij mij vooral vragen op. Wat voor een maat sokken? Dikke of dunne? Welke kleur moeten die sokken hebben? Hoeveel sokken eigenlijk? Een paar? Wandelsokken? Sportsokken? Wol? Katoen? Lycra?
Aaaaaaaah!

Weer anderen hebben na veel zelfoverleg het volgende lijstje:
“Sorry, ik weet niks dit jaar”.
“Hoezo niks?!”
Bij dit lijstje breekt er bij mij lichte paniek uit. Terwijl ik op zoek ben naar het specifieke cadeau en probeer uit te vogelen welke sokken het beste zijn moet ik ook nog een cadeau gaan bedenken?!

Een kort telefoongesprek volgt:

“Wil je misschien een pyjama?”
“Ik slaap nooit in een pyjama.”
“Ah ok, een lekker parfummetje dan?”
“Heb ik al.”
“Iets voor in de keuken?”
“Ik wil geen rommel.”
“Iets om rommel in op te bergen?”
“Ik heb net alle rommel opgeborgen.”
“Aaaaaaah!”

Einde gesprek.

Misschien moet ik eisen gaan stellen? Stuur je verlanglijstje op, bestaande uit 5 cadeautjes die je omschrijft, niet te gedetailleerd, maar ook niet al te algemeen (bijvoorbeeld, specificeer maat, kleur en model). Of misschien moet ik radicaler te werk gaan en volgend jaar gewoon zeggen. “Nee, dit jaar doen we niet aan cadeautjes!”. Dat is ook zo triest... Misschien moet ik me er maar gewoon bij neerleggen. Zucht, dat is misschien het beste. Ik ga even sokken kopen. Rooie. Van wol. Maat 42. Twee paar. Denk ik....