Overijssel Artikelen & Blogs

Columbus-clip: Op safari in de Sallandse Heuvelrug

Gepubliceerd: 05 apr 2018 0
Louise en Matthijs reizen af naar Overijssel en beginnen te begrijpen waarom de Sallandse Heuvelrug met geen ander natuurgebied in Nederland te vergelijken is. Bekijk de video van hun avontuur om de hoek. 

Pareltje in eigen land: de Sallandse Heuvelrug (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Fietswalhalla

Op de Sallandse Heuvelrug zijn twee mountainbikeroutes (Hellendoorn en Holten) uitgezet. Het zijn pareltjes: onverharde paden, met voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. Je fietst door bossen, over heidevelden, berg(je) op en berg(je) af.

Zo plan je een weekendje weg op de Sallandse Heuvelrug
1 Boomstamhut We sliepen in de Boomstamhut in het noordelijk deel van de Sallandse Heuvelrug,
vanaf € 315 voor een midweek, max. 6 à 8 personen, boomstamhut.nl en natuurhuisje.nl.

2 Jan Stam Fietsverhuur Onze elektrische mountainbikes haalden we in Holten bij Jan Stam Fietsverhuur voor € 27,50 per dag, janstamfiets.nl.

3 Buitengewoon Lekker Prima eten bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, bij de ingang aan de N35, buitengewoonlekker.com.

4 ’t Losse Hoes Fijn restaurant in Holten, hetlossehoes.nl.

5 Schaapskooi Schaapjes tellen? Bezoek de Schaapskooi in het noorden van het park. Kijk voor meer info op visittwente.nl en sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Download de GPX van deze route
Route Hellendoorn
Route Holten

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Overijssel artikelen

Columbus-GPX-trail in eigen land. Zo doe je ‘m zelf

Het is iets wat Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot graag doen als ze wandelen: zich niet aan de officiële paden houden maar wild rondzwerven door het landschap. Zo gezegd, zo gedaan, want in editie 68 lees je over hun zwerftocht langs de IJssel in Overijssel. Met behulp van dez...

Het is iets wat Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot graag doen als ze wandelen: zich niet aan de officiële paden houden maar wild...