Noord Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uniek, de Waterleidingduinen

Noord Holland,
Nederland


Al eerder heb ik blogs geplaatst over dit unieke natuurgebied in Noor Holland. Ooit bekend omdat er zoveel herten lopen, zo'n 2000 bij de laatste telling, nu vooral door de vossen. De kans om hier een vos te zien is heel groot en omdat ze gewend zijn aan mensen, kun je er makkelijk mooie foto's maken.

Het is het makkelijkst te bereiken bij de ingang aan de Zandvoortselaan 130 te Zandvoort. De auto parkeren kan op een groot parkeerterrein, welke 2 euro per dag kost. Verder heb je een dag kaart nodig, die kost 1,50 p.p. en kun je kopen bij de automaat. Bij de ingang is een restaurant waar je voor niet teveel geld ietst kunt eten en drinken.

In het gebied mogen geen fietsters komen en ook honden zijn niet toegestaan. Dus geen hondenpoep en geen noodsprongen omdat er racefietsers voorbij snellen. Je mag gewoon van de paden af, het park is iedere dag geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

In het park aangekomen ga je een brug over en houdt dan rechts aan, zo'n 3 km en je bent in het gebied van de vossen. Duidelijk herkenbaar omdat het een punt is waar drie wegen samen komen. De vossen zijn heel nieuwsgierig en houden van knisperende zakken.

Vergeet onderweg niet te genieten van de aalscholverkolonie, de vele insecten, libelles, waterjuffers, kikkers en de overstekende herten. Er zijn bij de vossen twee schuilhutten om ijsvogels te spotten, kortom voor een RR voldoende te zien en te doen.