Noord Holland reisblogs

Zandvoort, strand, Moskou, Russen, nouveau riche, badmode, Paris Hilton

flashpacker is er nu(tot 25 jul 2012) Gepost op 25 jul 125 reacties

Moskou aan Zee

Er zijn van die dagen dat je niet hoeft te reizen om de halve wereld te ontmoeten. Een zomerse dag in Zandvoort is zo’n dag. En dat op slechts 300 meter van mijn huis, wat een wereldreis!

Een kakofonie van geluiden in alle talen. Nederlands, Duits, plat-Amsterdams, Limburgs, Engels, Pools, Frans, Spaans en Russisch. Even zovele lichaamstalen en lichaamskleuren, dat laatste veelal veroorzaakt door de felle zon van de uren ervoor. Wanneer ik mij op mijn handdoek installeer waan ik mij op een drukke (vlees)markt. De uitdrukking ‘mag het een onsje meer zijn?’ is ook hier op z’n plaats. Ingesnoerde rolletjes, nauwelijks verhullende driehoekjes stof of juist grote lappen gordijnstof waar nog wel wat van afgesneden had mogen worden. Ik noem mijzelf geen grote kenner van de laatste badmodetrends, fashionita (wat is de mannelijke vorm hiervan eigenlijk?) of Nederlands criticus. Nee, maar het oog wil ook wat, vooral op het strand en als beschouwend reiziger in – deze keer - éigen land denk ik graag aan wijlen Martin Bril met zijn rokjesdag. Hij zou boeken vol hebben kunnen schrijven over deze ene Zandvoortse stranddag.

Paris Hilton
Terug naar mijn handdoek waar omheen zich intussen een schouwspel ontvouwt waar een hip strand rondom Los Angeles bij verbleekt. Of moet ik zeggen: een hip strand rondom de Zwarte Zee. Want het is een drietal Russische mede-strandgangers die de nodige aandacht trekken. Vier, als je hun chihuahua genaamd Daisy meerekent, deze snapt ook Russisch en past geheel in het plaatje van de nouveau riche uit het land van Poetin. Tot groot vermaak van mijzelf en menig omliggende Nederlandse badgast poseren de twee jongedames geregeld bevallig voor elkaar, elkaars camera en de dikbuikige vriend van een van hen. Eerst liggen ze nog topless waarbij de door chirurgen geboetseerde voorgevel van de blondine als de uivormige bollen van de basiliek aan het Rode Plein in Moskou omhoog steken. Het gezicht van de vriend van haar vriendin heeft eenzelfde rode (plein) kleur van de zon en het vriendinnetje rent er druk omheen om het eenieder naar de zin te maken. Daisy blaft naar iedereen die ook maar binnen twee meter van het strandbed van haar bazinnetje durft te passeren, tot schrik van de passant en onder gelach van de anderen. Nogmaals, dit alles tot volle tevredenheid en hilariteit van vele badgasten. Ze hebben zonnebrillen op waar Paris Hilton jaloers op zou worden en de bijpassende chihuahua die luid keffend om aandacht vraagt wordt liefdevol opgetild en bijna geplet tussen de menselijke uien. Dit vraagt dit om een subtiel maar verklarend stukje tekst. Bij deze! Foto erbij? Natuurlijk, lang leve de mobiele telefoon. Uiteraard wel pas nadat ze hun bikini’s weer hebben aangedaan en nu volop poserend voor de hevig zwetende vriend hun beste beentjes voorzetten. Dat zweten komt doordat hij al ploegend door het rulle zand drankjes en friet is gaan halen, de diva’s in alle rust achterlatend op hun bedjes. In de branding volgen nog wat gezellige shots die de dames van elkaar nemen, nu gadegeslagen door nog meer nuchtere strandgasten. Zowel mannen als vrouwen kijken hun ogen uit, of zouden ze vooral letten op de zeer modieuze badkleding en zonnebrillen?
Erg fijn, als je soms niet eens hoeft te reizen om de - wondere - wereld dichtbij te hebben.

flashpacker Positie 1149 (116 p.) Lid sinds 21-08-2011 Foto's en tips: 7 Blogs: 20 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De Russische Paris Hiltons poseren in Zandvoort
blogfoto nr. 2
Moskou aan Zee
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Zoektocht naar zwemvest op de Huang pu rivier
3 6
Gepost op 22 oktober
China Shanghai
Memento Park met beelden uit het communistische tijdperk
4 0
Gepost op 24 maart
Hongarije Boedapest

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Ha geweldig. Zelfs Daisy is te dik!

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Weemoed bij Martin Bril... een fantastisch schrijver en mens. Hilariteit om je zeer tot de verbeelding sprekende schrijfstijl! Erg leuk dicht bij de deur verhaal :-)

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Leuk verhaal. Zie het voor me. Was gisteravond na zonsondergang in Zandvoort. Om het lichten van de zee te zien... maar dat was er helaas niet. Wel de kermis en alle type mensen en nationaliteiten die jij hier hebt genoemd...

Door: • Geplaatst op

Hey Wilbert,

Echt weer een geweldige blog, we hebben jouw blog weer met heel veel plezier gelezen!!!
Tegenwoordig kom je de russen op heel veel afgelegen tropische locaties tegen en zoals je al schreef, het is een waar theaterstuk wat er word opgevoerd !!

Groetjes,
Michiel en Cissie

Door: • Geplaatst op

Hallo Wilbert,
Je boft toch maar weer . Prachtige job om dit soort ontmoetingen te kunnen delen met ons.
Geniet lekker van al het schoons op onze mooie aarde.
groetjes, tantanneke

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.