Noord Holland reisblogs

Detail-foto.

Huff was er(tot 31 jul 2011) Gepost op 31 jul 116 reacties

De maand juli is bijna voorbij en stond in het teken van de detail-foto.Maar wat is een detail foto nou precies? Soms had ik er best wel moeite mee, want is iedere foto geen detail? Als je een foto maakt van een landschap, is dat dan niet een kleiner stukje(detail) van het allesomvattende landschap, waarin we ons dan bevinden? En een portret, is dat ook geen onderdeel van een groter geheel? Het is waar, het kan ook een kleiner deel zijn,b.v. een tegel van een grote vloer, of een bewerkte steen van een groot eeuwenoud gebouw, kerk, of kasteel, een oog of ledemaat van een of ander beest. En zo kun je nog wel een poosje doorgaan, maar ik ben dan toch wel tot de conclusie gekomen, dat iedere foto in feite een detail van een groter geheel is.
Bij het aanvinken van sommige foto's had ik echt wel eens moeite of het wel of geen maandthema foto was, en met het hierboven geschrevene in gedachte, heb ik dan toch maar een vinkje geplaatst.De jury mag het voor zichzelf uitmaken of de aangevinkte foto's erbij horen of niet en we gaan morgen vrolijk verder met het tot nu nog onbekende maandthema van de maand augustus. Ben wel weer benieuwd wat of dat zal zijn.

Huff Positie 100 (14941 p.) Lid sinds 14-09-2010 Foto's en tips: 2012 Blogs: 24 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Landschap.
blogfoto nr. 2
Portret.
blogfoto nr. 3
Tegel in een tempel.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een lens die weigert.......
2 4
Gepost op 17 juli
Nederland Noord Holland
Maartthema; de toerist.
4 9
Gepost op 02 maart
India Rajasthan
De treinen van India.
3 1
Gepost op 23 februari
India Rajasthan

Reacties bij deze blog

PaulHoo

Door: PaulHoo • Geplaatst op

Ja leuk, ik heb met hetzelfde dilemma gestoeid, met name wanneer het gaat om macrofoto's. Toch regelmatig het vinkje niet aangezet terwijl dit met een beetje fantasie misschien wel had gekund. Ik vond dit in mijn korte geschiedenis hier op RR tot nog toe wel het leukste thema.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Mooie overpeinzing. Bij handarbeid kan je hetzelfde verwachten. Is het product handarbeid of de handeling? We zien het wel

kokkeeri

Door: kokkeeri • Geplaatst op

mooie overpeinzing. ik vind dit soort ruim interpreteerbare thema's wel leuker dan heel specifieke.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Ai, ben kennelijk niet zo wakker geweest... ben eigenlijk continue vergeten om het vakje aan te vinken bij maandthema :-(
Ach, klein detail... Jammer, jammer, jammer, komende maand beter (misschien) en ik ben het met Yves eens: als het maar leuk is en dat is het!

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Leuke overpeinzing, en iets waar je over kan blijven filosoferen omdat 'de' waarheid niet bestaat. Die rijkdom maakt het echter leuk, vind ik net als Karel, en ik ben het ook eens met zijn 'definitie' van details. Vind het één van de leukere thema's tot nu toe, en daar gaat het om, dat we hier vooral maar plezier blijven hebben met z'n allen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.