Noord Holland reisblogs

Vraag over documenteren van je foto's

renie bereidt zich voor Gepost op 20 apr 115 reacties

Ik heb een vraag: heeft iemand een wijze raad hoe ik kan bijhouden welke foto ik al op Columbus heb geplaatst? Ik ben natuurlijk begonnen met een mapje bij mijn afbeeldingen, waarin alle foto's staan. Helaas ben ik niet zo consequent, dus ik vergeet dit regelmatig bij te houden. Met als gevolg dat ik bij Columbus moet scrollen, wat eindeloos veel tijd kost. Per ongeluk dus wel eens dezelfde foto twee maal geplaatst. De 2e keer werd deze foto veel meer gewaardeerd, maar dat was natuurlijk niet mijn bedoeling. Ik wil dit dus de volgende keer voorkomen.
Wie heeft een tip?
Dit is weliswaar geen blog, maar ik weet niet waar ik deze vraag anders kwijt kan!!!

renie Positie 1343 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 5 Aleppo
0 0
Gepost op 23 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 3 Aleppo
0 0
Gepost op 22 november
Syrië Noord Syrië

Reacties bij deze blog

PaulHoo

Door: PaulHoo • Geplaatst op

Hoi Renie, er zijn verschillende manieren. Wat ik zelf doe is het creeeren van een mapje 'Columbus selectie' met hierin 2 submapjes 'te plaatsen' en 'geplaatst'. De eerstgenoemde folder bevat ook de foto's die ik in sommige gevallen nog bewerk. Na het plaatsen hier op RR verplaats ik de foto naar het 'geplaatst' mapje. Dit voorkomt het dubbel plaatsen in mijn geval. Ook maak ik vrijwel dagelijks backups zodat ook in het geval van een harde schijf crash me dit niet zal overkomen om dubbel te plaatsen. Groeten, Paul

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Ieder heeft zo zijn eigen manier. Ik maak in mijn PC-fotoarchief (op land gesorteerd) bij elk land een mapje Columbus met verkleinde foto's die ik op C. wil plaatsen. Als ik de betreffende foto heb geplaatst verwijder ik hem uit die map. Alles wat er nog in zit kan dus in principe nog geplaatst worden. Zo af en toe vul ik die Columbusmapjes weer bij vanuit mijn originelen, tot ik uitgeput ben wat dat betreffende land betreft. Zo kan ik bij plaatsen op RR af en toe eens wisselen van land en hoef ik niet steeds op Columbus te checken. Je moet wel consequent zijn in het direct verwijderen van geplaatste foto's uit de Columbusmapjes, anders werkt het niet.

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Als je je geplaatste foto's tagt met "columbus"of RR geplaatst" dan kun je het direct zien bij "eigenschappen" in het fotoprogramma op je PC. Ook kun je zo een heel overzicht voor jezelf oproepen van reeds geplaatste foto's, dan kun je bij twijfel ook gelijkende foto's voorkomen. Als je meteen andere tags als land en onderwerp toevoegt kun je zelf ook heel snel bepaalde foto's terugvinden.
Suc6,
Els

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Ik heb een mapje (Columbus) waarin ik de geplaatste fotos archiveer. meestal is het toch een verkleinde vesie voor web die je plaatst. Vervolvolgens in het mapje Columbus maak ik landen mappen waar ik fotos van heb- zo is het ook beter gearchiveerd.

Als je het nog vlotter wil doen kun je na je bewerkingen etc je foto een nieuwe naam geven bv Peruautotje C.jpg (C = columbus, haha) of Peruatotje FB.jpg als je het op facebook geplaatst hebt enz enz.

Hoop dat dit wat helpt.

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Tot nu toe onthoud ik het nog, maar kan me voorstellen dat dit probleem op een gegeven moment ontstaat. Het handigst zou zijn als je binnen je eigen profiel kon zoeken op fotonaam, of als het niet zo tergend lang duurde om de foto's van een bepaald land te selecteren... Wellicht is een mapje op je pc toch de beste manier!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.