Noord Holland reisblogs

Verandering van spijs doet Leven

Gerholdt was er(tot 31 dec 2011) Gepost op 21 feb 117 reacties

Ik voelde de onrust al een tijdje opkomen. Die werd onhoudbaar toen Saskia, de vriendin van mijn zus, mij op kwam halen. Dus binnen 24 uur hakte ik de knoop door, “van de gedachten die mij al een half jaar bezighoud” om voor onbepaalde tijd naar Nederland te verhuizen.

Van het dorpje Bonaire in Caribisch Nederland, naar het dorpje Enkhuizen, in “Antartic” Nederland. Tenminste, zo koud voelt het wel. De liefdevolle warmte van mijn ouders, zussen, broer, familie en vrienden voelt als een tropisch zonnetje in mijn hart.

We leven in het jaar van het Konijn, mijn geboortejaar valt daar ook onder. Volgens de Chinese horoscoop biedt dit jaar, ons Konijnen, prachtige nieuwe kansen, veel voldoening, tijd voor nieuwe hobby’s en maken we ook nog eens nieuwe vrienden. In 2011 is het geluk aan mijn zijde. Door mij zichtbaar te maken en mijn kansen te grijpen kan ik mijn Konijnendromen waar maken. Ik kijk uit naar een fantastisch jaar.............

En zo bekijk ik Nederland al ruim een maand vanuit een ander perspectief. De geboorte van het derde kindje van mijn jongste zus. De éénjarige verjaardag van mijn achternichtje. Mijn 48ste verjaardag met de familie. Het snel vinden van een baan bij restaurant Markerwaard in Enkhuizen, terwijl half Nederland klaagt dat ze geen baan kan vinden? De eerste koopwoning van mijn zus. En reis ik van hot naar haar, onderweg naar familie-/vriendenbezoek, oh ja, die flitspalen was ik vergeten.

Wikkend en wegend wandel ik door het Enkhuizerstreekbos, mijzelf af te vragen: “wat vind ik leuker”, de tropische warmte van Bonaire of de frisse kou in Nederland, het azuurblauwe water of de groene weilanden, een Antiliaanse of een Hollandse werkomgeving, een alles kan morgen of een alles moest gisteren cultuur?

Enkhuizen & de Enkhuizenaren passen wel bij mij. Het is een pitoresk vissersdorp met een grote geschiedenis, een prachtige monumentale binnenstad, het Zuiderzee museum, de historische Visafslag en vele kroegjes & restaurants. Door mijn komst is de reputatie van de Markerwaard als beste (vis)restaurant in Enkhuizen en omgeving gewaarborgd. De winkelstraat is niet veel langer dan de Kaya Grandi op Bonaire en verstouwd in de zomermaanden honderden toeristen per dag.

Ik ben mijn nieuwe leefomgeving aan het ontdekken. In mijn dikke winterjas dwaal ik met mijn hoofd gebogen in mijn kraag en mijn handen diep gestoken in mijn zakken, over de smalle brugjes en langs de binnengrachtjes, over de oude Vestingwal, langs het Sprookjesbos door het Zuiderzee museum. Onderweg maak ik een praatje met oude visserslui en verheug ik mij er op, om op een zomerse dag aan de druk bezochte haven, op het Leugenbankje, onder het genot van een kopstoot, hun Zeemansverhalen aan te horen.

Tijdens de koude nachten warm ik mij bij de gaskachel met hete chocolade melk, koekjes en de websites van Bonaire om ook daar de vorderingen op de voet te blijven volgen.................

Gerholdt Positie 1283 (100 p.) Lid sinds 27-02-2010 Foto's en tips: 22 Blogs: 27 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Een bedriegelijke heldere blauwe lucht. Ik mis het warme zonnetje
blogfoto nr. 2
Wanneer komen de blaadjes..........
blogfoto nr. 3
Boten in het binnen Zuiderzee museum
blogfoto nr. 4
Hoe meer scherven hoe meer Konijnengeluk
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 4)
4 0
Gepost op 07 april
Guyana Zuid Guyana
Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (deel 3-3)
4 0
Gepost op 07 april
Guyana Centraal Guyana
Mameluk's Jungle Tour to Kaieteur Falls (Deel 2-3)
4 0
Gepost op 06 april
Guyana Georgetown

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

bon dia ludwig, apart te lezen dat je in enkhuizen, de stad van varende bruine schepen bivakkeerd.Zeer bekend terrein, Medemblik was met de boot onze thuishaven.
Geniet van de dromedaris en wat dies meer zij en kijk op de spreuken van het stadhuis
Constanter et Candide
so long

Door: • Geplaatst op


Enkhuizen met Bonaire vergelijken is appels met peren vergelijken. De verschillen zijn te groot.
Bonaire is een heerlijk paradijs met geweldige inwoners. Bonerianen hebben etiquette en zullen je
altijd goreten of het nou s'morgens vroeg is of sávonds laat. Men moet naar het eiland gaan om
normen en waarden te leren. Ik mis de pluspunten kende je geen enkele Boneriaan?
De meeste nederlanders begeven zich in een Dutch Club en spreken de taal niet.
De Nederlanders moeten ook daar integreren, op dit moment is het triest gesteld met
de inburgering.

Gemma

Door: • Geplaatst op

Prachtig artikel maar Bonaire is niet te vergelijken met een Enkhuizen daar Bonaire een Tropisch paradijs is met zeer vriendelijke- en warme mensen, de zee is Caribbean Blue..kortom een Paradijs helaas kunnen wij dit niet zeggen van Enkhuizen of welk dorp dan ook in Nederland bovendien is het Nederlandse volk heel anders dan het Bonaireaanse volk. Bonaire scoort duizendmaal hoger dan Enkhuizen. Sorry verandering van spijs doet leven maar wijj kunnen hier geen Tropisch paradijs creeeren. Bonaire is een schitterend eiland gewoon een Droomparadijs! Droomparadijzen zijn schaars!

Door: • Geplaatst op

Hoi Ludwig,
Weer een nieuwe stap dus! Je hebt het mooi beschreven in je blog. Succes en ik blijf je lezen :P

Door: • Geplaatst op

Hoi Lud, mooi stuk. Je hebt het schrijven echt in de vingers! Spreek je snel. Gr. Sandra

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.