Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Souvenirs op de foto

Noord Brabant,
Nederland


Even iets heel anders dan een landschap, een stadsbeeld of wildlife.... namelijk souvenirs. Zoals elke toerist hou ik er van om souvenirs mee te nemen van onze reizen. Het liefst iets kleins zodat het gemakkelijk in de koffer past. En daarnaast ook nog iets wat thuis nog gebruikt kan worden. Maar soms kom je op je reis iets tegen wat wel mooi is, maar niet handig mee te nemen is. Bijvoorbeeld omdat het te kwetsbaar is of omdat het niet geïmporteerd mag worden. Gelukkig kan je er altijd nog een foto van maken.

En het hoeft zeker niet altijd geld te kosten. De mooiste herinneringen heb ik aan dingen die we gevonden hebben, zoals dit veertje dat we vonden tijdens een van onze eerste wandelingen na de verhuizing naar Noord-Brabant. Het symboliseert voor mij het ontdekken van onze nieuwe omgeving (wat eigenlijk ook reizen is, maar dan dicht bij huis), de herinnering aan een prachtige ochtend en goed gezelschap.

Omdat het maar een heel klein donsveertje was, wist ik dat het de tand des tijds niet goed zou overleven. Daarom heb ik er thuis een foto van gemaakt, op de glasplaat van ons inductiefornuis. Om de zwaartekracht van het veertje te manipuleren heb ik een druppel water gebruikt. Zo bleef het veertje mooi gebogen staan.