Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chassépark

Noord Brabant,
Nederland


Breda, de parel van het zuiden...

Maar dat even terzijde. Van 't weekend weer eens naar m'n oude woonplaats geweest en genoten van zeer mooie lokaties daar. Wat je ziet is een experimentje. Een panoramafoto van het Chassépark. Daar waar vroeger een gigantische militaire kazerne was gevestigd zo'n beetje in het hart van de stad, is nu sinds eind jaren '90 een zeer strak en modern stadspark naar een ontwerp van o.a. Rem Koolhaas en Xaveer de Geyter.

Van links naar rechts (wel zo makkelijk): het Chassétheater, supermodern ontwerp van Herman Hertzberger (heeft de gemeente en haar inwoners ook iets meer miljoenen gekost dan begroot, maar dan heb je ook wat) dat gewoon tegen en IN een oud klooster is gebouwd (tegenwoordig Holland Casino... over dubbel contrast gesproken...). In de verte de fraai gevormde Wilhelminapark watertoren, waar ik aan de andere kant loodrecht tegenaan keek vanuit mijn toenmalige appartement, en de zwarte appartementencomplexen (door Bredanaars 'kolenkitten' genoemd). Het met gele platen beklede gebouw op de voorgrond hoort ook nog bij de meer dan 600 woningen die op dit terrein zijn gesitueerd.

Het gigantische plein zelf wordt gebruikt voor diverse evenementen en eronder bevindt zich een grote parkeergarage. Alles lekker centraal!