Noord Brabant reisblogs

GGMAF - Animal Encounters!

meeko is er nu(tot 24 apr 2012) Gepost op 24 apr 1212 reacties

Jaaah……wat een leuk thema is dit, dieren in alle soorten en maten, ik hou d’r van :-).

Ook ik moest eigenlijk meteen denken aan ontmoetingen met dieren tijdens onze reizen, hier volgen een paar dieren-momentjes.

In Australië mochten we in een Zoo kangaroos voeren, dat ging een beetje tegen mijn principes in, het blijft toch een soort van opgesloten zitten voor deze dieren, ze hadden wel enorm veel ruimte, dat maakt het dan wel weer wat acceptabeler. Maar toen we ze mochten voeren, was ik vrij snel om, wat ontzettend leuk was dat. Je smelt toch weg bij deze leuke dieren, ik in ieder geval wel.

En in Zuid Afrika kwamen we tijdens een safari oog in oog met 2 leeuwinnen die een wildebeest lagen te verorberen, je hoorde hoe deze leeuwinnen het arme wildebeest uit elkaar trokken. Ik was er helemaal van onder de indruk en ook vol ontzag voor deze dieren, wat was dit indrukwekkend…………….. ik was er stil van en had er wel uren naar kunnen kijken!

De eekhoorntjes in de Verenigde Staten, ontelbaar veel, maar wat zijn ze grappig, leuk en schattig! Al moet ik wel zeggen dat manlief daar een heel andere gedachtengang over had dan ik.
En de beer (een beertje) die we in Yosemite NP gespot hebben, zo gaaf…..ik kreeg er ineens een hoop energie bij, zo blij was ik om een beer in het wild te zien. Het is uiteindelijk bij 1 beer gebleven, maar mijn dag kon niet meer stuk.

Wederom Australië: we zijn gaan fietsen op Rottnest island en onderweg zijn we een paar Quokkas tegengekomen, deze dieren komen alleen maar voor op dit eiland en zijn behoorlijk aan mensen gewend, als ze merken dat er geen eten bij je te halen is, zijn ze ook zo weer weg. Aan het einde van deze dag gingen we met de ferry terug naar Fremantle en onderweg zagen we (heeel in de verte) walvissen en in de haven van Fremantle zwommen dolfijnen, hoe fantastisch is dat, de natuur is toch geweldig!

En zo kan ik nog wel even doorgaan…………………!

Uiteraard gaan we nu voor de ‘verboden’ fotos:

Foto 1: mag ik jullie voorstellen aan onze eigen huistijger: Meeko, bijzonder eenkennig, voor ons is het een schatje, maar voor de rest van de buitenwereld is ze niet zo aardig en dan druk ik me nog zacht uit. Tegenwoordig is ze doof met als enige voordeel dat ze niet meer doodsbang is voor onweer en/of vuurwerk. Daardoor is ze wel wat afhankelijker geworden en wil ze vaker knuffelen met het vrouwtje en dat vindt het vrouwtje niet erg.

Foto 2: in Australië (2005), in het Ballarat Wildlife Park, kangaroos voeren en deze mama-roo kon niet wachten om wat meer van me te krijgen en haar Joey (in de buidel) at gelukzalig mee. Zie vooral ook het koppie van die kleine in de buidel en 1 van zijn pootjes die erbovenuit steekt, ziet er best ingewikkeld uit, maar zat volgens het gulzige koppie best prima.

Foto 3: In Zuid Afrika (2007), in Sun City, mochten we olifanten voeren (ja…weer voeren) en het voer in hun bekkie leggen. Mij is verteld dat deze olifanten uit vrije wil naar de voederplek komen, dus wellicht is dit niet helemaal ‘gevangen’ zitten, maar ik kan deze info nergens meer terugvinden??

Foto 4: Australië (2008) close encounter met een Quokka op Rottnest Island, lijkt een beetje op een hele grote rat zoals je ziet, grappige, nieuwsgierige diertjes zijn het. Deze was teleurgesteld dat we geen eten gaven en droop alweer snel af, maar was wel even komen ruiken.meeko Positie 3800 (20 p.) Lid sinds 11-01-2012 Foto's en tips: 402 Blogs: 6 Fans: 4

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Grrrooaaah! (ofwel: GAAAP)
blogfoto nr. 2
Die kleine heeft ook wel zin in wat brokjes!
blogfoto nr. 3
En nog een handje met eten voor deze knapperd!
blogfoto nr. 4
Quokka is klaar met zijn snuffelmomentje en gaat er weer vandoor.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

12 mei 2008
4 18
Gepost op 12 mei
China Beijing
Maartthema: Dobberen in de Rode Zee !
4 12
Gepost op 29 maart
Egypte Hurghada
Amerikanen in Disneyland, it's Amazing!
0 5
Gepost op 02 februari
Verenigde Staten Los Angeles

Reacties bij deze blog

Wanderlust

Door: Wanderlust • Geplaatst op

Jaa, leuk!! Word er helemaal enthousiast van! Gave foto's, geen neigingen om Meeko een springend, trompetterend of rattig vriendje te geven? ;)

Travelireentje

Door: Travelireentje • Geplaatst op

Dit maandthema en dieren op zich maken een hoop los bij iedereen, leuke blog van je reiservaringen met dieren en je huiskameraatje!

REvanSlooten

Door: REvanSlooten • Geplaatst op

Mooi verhaal met leuke dierenontmoetingen! En eindelijk een foto van Meeko;)!

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Jaja... leuk hoor! We komen op onze reizen niet alleen mensen en gebouwen tegen maar ook dieren. Leuk te lezen al deze dierenontmoetingen!

En Meeko lijkt op Floris!

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ben toch blij dat links je huisdier is.
Leuke ontmoetingen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.