Noord Brabant reisblogs

Waarom Marokko?

flexmaister was er (tot 02 sep 2006) Gepost op 09 okt 100 reacties

WAARSCHUWING!

De volgende verhalen, filmpjes en foto's kunnen humor bevatten die door sommige grijze muizen, duitsers en andere stugge lieden als schokkend of zelfs puberaal kunnen worden ervaren! Het management kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geestelijke schade of mentale waanzin...

Voor wie het wel leuk vind: Hier volgen 23 delen reisverslag, met bijbehorend videomateriaal. Veel plezier!

Trailer/teaser op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_Ha5Mvbn80s

Het hoe en waarom achter deze reis...

Wat doe je als je klaar bent met school? Precies, je neemt een baan, gaat op jezelf wonen, zoekt een levenspartner en begint met de rest van je leven. Zoals iedereen dat doet... omdat het zo hoort.

Je kunt natuurlijk ook je blauwe camper pakken en gaan kijken wat er nog meer in de wereld te doen is. En dat is precies wat wij gaan doen. In een vlaag van totale verstandsverbijstering werd overwinteren in Marokko geroepen. En bij nader inzien bleek dit niet eens zo'n gek idee!

Daar waar de meeste backpackers meteen naar het andere eind van de wereld reizen, zijn wij ervan overtuigd dat we nog niet eens 1% van europa hebben gezien. Daarom zal onze tocht al beginnen in Zuid Frankrijk aan de Atlantische kust waar je fantastich kan golfsurfen en filmpjes maken!

Vanaf september 2006 zullen wij gedurende een aantal maanden deze kustlijn volgen door Spanje en Portugal om uiteindelijk rond de kerst ergens in Noord Afrika te zijn. Het enige wat echter zeker is aan deze reis, is dat de camper in april 2007 weer voor de APK in Nederland moet zijn.

Uiteraard zullen we tijdens deze reis weer veel filmen, foto's maken en onzin schrijven voor www.poepsok.tk. Het zal een tractatie zijn voor iedere fan!

Het eerste wat mensen zeggen als ze over onze plannen horen om een ongelofelijke campertrip naar Marokko te maken is: "waarom nou weer Marokko?" Soms zelfs gevolgd door "kutland, allemaal Marokkanen daar".
Als wedervraag stellen wij dan "ben je er geweest?". Een vraag die het steeds weer met een volmondig "nee" moet bekopen.

Maar dat verklaart nog steeds niet waarom wij naar Marokko gaan. Alhier onze 10 hoofdmotieven:

#1 Winter in Nederland... mensen met sombere gezichten, veel regen en kou en dan gaat de hele bende zich ook nog eens volvreten tijdens sinterklaas, kerst en oud & nieuw! Er zijn blijkbaar mensen die dit leuk vinden of in iedergeval doen alsof.
#2 Winter in Marokko... nooit kouder dan 15 graden, gemiddelde dagtemperatuur in januari 20-25 graden. Geen kerst of sinterklaas!
#3 Met de blauwe camper kun je low-budget op vakantie. Je betaalt per kilometer die je aflegt. Als je dan naar het andere eind van de wereld gaat... Marokko is gewoon realistisch: lang vakantie voor weinig geld.
#4 Volgens Marokkanen is het er geweldig, volgens veel Nederlanders niet, wij willen met eigen ogen zien wie er gelijk heeft.
#5 Omdat we eens een kijkje willen nemen buiten het "veilige" westerse Europa.
#6 Dan kunnen we bij de Dakar rally gaan kijken of een stukje meerijden...
#7 Omdat we willen surfen in een Kaftan en vette filmpjes willen maken.
#8 Couscous met kerst of beter nog helemaal geen kerst!
#9 acht maanden geen verplichtingen, geen verjaardagen, geen baan en geen barbeque met de buurtvereniging maar gewoon vrijheid!
#10 en waarom ook niet?


flexmaister Positie 34588 (0 p.) Lid sinds 18-09-2007 Foto's en tips: 243 Blogs: 29 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Leks & Stefan zijn er klaar voor!
blogfoto nr. 2
Vervoer en huis voor de komende maanden...
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Trip naar Marokko - deel 19.2
3 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 19.1
4 0
Gepost op 14 maart
Marokko Atlas gebergte
Trip naar Marokko - deel 18.2
4 2
Gepost op 04 oktober
Marokko Westelijke Sahara

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.