| 8.1 / 10 (18 reviews)

Noord Brabant Reviews

7

Categorie: Regio

Noord Brabant

marcvankessel was hier op 2017-09-01

Tja, eigenlijk hoef je niet veel woorden vuil te maken over Noord Brabant. Het is de mooiste én gezelligste provincie van Nederland. Vele bossen, vele weilanden, vele vennen, kleine gezellige dorpjes, en niet te vergeten een aantal prachtige natuurparken zoals Biesbosch en Drunense duinen.
Mooi
Gezellig

Geen
review geplaatst op 2017-02-08

10

Categorie: Regio

Noord Brabant

WKerkhof was hier op 2016-10-01

Dit is natuurlijk de mooiste provincie van heel Nederland! Veel groen, mooie authentieke boeren dorpjes, fijne gezellige steden. Voor ieder wat wils! En de mensen, ze schijnen het meest sexy accent van Nederland te hebben en het is er overal GEZELLIG!
Gezelligste provincie van Nederland

geen idee...
review geplaatst op 2016-10-11

9

Categorie: Regio

Noord Brabant

Graaf was hier op 2013-06-01

De Benedensas is een prachtig gerestaureerd historisch sluizencomplex uit 1824, nu het 2de waterbouwkundig object in Nederland wat op de Monumentenlijst staat. De sluis diende om het hoge water uit het Volkerak tegen te houden, maar sinds de Philipsdam is dit niet meer nodig. De sluizen en het buurtschap waren ook het decor in de boeken van Merijntje Gijzen. Er is hier ook een Merijntje Gijzen wandeling. Pal naast de dijk kun je nog een Duitse bunker (Stützpunkt XXXVI) bekijken, deze is onderdeel geweest van de Atlantikwall, nu helemaal voorzien van informatieborden. De sluisdeuren geven uitzicht op het natuurgebied de Dintelse Gorzen. Een prachtig natuurgebied wat te bereiken is vanaf Dinteloord aan de ene kant en De Heense Molen ( of het dorpje De Heen). Aan beide kanten van de Benedensas is parkeergelegenheid. Bij deze sluis ligt het prachtige buitendijkse natuurgebied wat ontstaan is na afsluiting van het Krammer-Volkerak. De bodem is afwisselend zoet en zout, met veel aparte vegetatie. Hier stromen de Dintel en de Steenbergse Vliet. Je kunt vrij wandelen in het waterrijke gebied, er lopen kuddes Shetland pony’s en Schotse Hooglanders te grazen en er komen veel bijzondere vogels voor. Aan de rand van het Volkerak is nog een vogelkijkhut. Zo wandelend tussen de paarden waan je je in de film “De Nieuwe Wildernis”. De paarden hebben een hoge aaibaarheidsfactor, maar pas op; het zijn wel wilde dieren en ze kunnen agressief reageren.
struinen door de vrije natuur.
mooi natuurgebied
mooi sluizencomplex om te bekijken

in de weekenden drukker
review geplaatst op 2017-03-12

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie