Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Baronie

Noord Brabant,
Nederland


De Baronie
Onder de lijn Breda Tilburg (A58) ligt de Baronie. Een streek met bekende plaatsen als Chaam, Ulvenhout, Alphen en niet te vergeten de belgisch/nederlandse enclaves Baarle Nassau en Baarle Hertog. Deze laatste twee zijn unieke plaatsen. Een gezellig centrum en een aantal winkels die heel veel toeristen trekken. Een bezienswaardigheid is het kaarsenmuseum.
In de uitgestrekte bossen en landerijen is veel te wandelen en te fietsen. Hier vindt je de bekende knooppuntroutes voor zowel wandelaars als fietsers zodat je op eenvoudige wijze je route kan bepalen. Deze knooppuntroutes kan je bij de VVV’s kopen of (voor de fietsroutes) downloaden van internet. Op de rustige bospaden kan je volop genieten van de afwisselende natuur. Daarnaast zijn er dagrecreatie gebieden zoals Het Zand bij Alphen, Speelbos Chaam en De Steengroeve tussen Chaam en Gilze.
Voor de kampeerders zijn veel campings in deze streek te vinden. En wie niet van de drukte van megacampings houdt kan terecht op de vele boerderij of mini campings die dit gebied rijk is. Kortom voor iedereen is in dit gedeelte van De Baronie wat te beleven.