Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Brabant image

Noord Brabant

Noord Brabant
Nederland
WesselSteinhaus

To Paris by bike - eerste keer couchsurfen

To Paris by bike – etappe 2

Met het slaap nog in mijn ogen zeg ik Jos en z’n maat vaarwel en zo begint de tweede etappe. Eerst maar een ontbijtje en een cappuccino in Arnhem. Inmiddels was ik al weer goed wakker en kon de reis verder gaan. Ook deze dag bleek het navigeren op de fiets niet mijn sterkste kant. Gelukkig heeft iedere medaille twee kanten en kwam ik hierdoor weer door prachtige dorpjes heen, allen met een magnifieke kerk te midden van het dorp. Zo reed ik van kerk naar kerk. Het mooie aan het zuidelijk fietsten is toch wel dat de mensen hier echt wel een tikkie spraakzamer zijn, wat weer fijn is als eenzame fietser.

Tijdens de reis had ik contact met mijn couchsurf host Bert, die zou pas rond zeven uur thuis zijn. Maar twee andere couchsurfers die al bij hem sliepen zouden mij wel ontvangen. Ik dacht dat ik wel om vijf uur ofzo in Eindhoven aan zou komen, uiteindelijk was ik uitgeput en wel pas rond zeven uur aangekomen op het adres. Inmiddels was mijn rug aan alle kanten aan het kraken, mijn pols goed overbelast en mijn benen redelijk zuur.
 
Gelukkig kreeg ik een zeer warm welkom! Dit was mijn eerste couchsurf adres en ik wist absoluut niet wat ik kon verwachten. Direct bij binnenkomst werd me het huis laten zien, de kamers en de douche. De douche die mij direct hartverwarmend aankeek. Bert vroeg direct of ik nog was had, zodat dat voor morgen weer droog en schoon was. Wat een verassing, zo ontdeed ik mij van m’n gore kleding handigde die over en stapte ik onder de heerlijke douche. Van douchen had ik ook nog niet zo vaak genoten als nu!
 
Toen ik na het douchen beneden kwam werd er ook nog eens voor mij speciaal gekookt. Blijkbaar was het de regel dat de andere twee couchsurfers voor de gasten koken. De ene kwam uit Roemenië en de andere uit Italië, ze bleven bij Bert totdat ze een kamer gevonden hadden in Eindhoven, wat een gastvrijheid. Na het eten hadden we onder het genot van een lekker pilsje, gesprekken over de culturele verschillen, couchsurfen en mijn reis. Een prachtig couchsurf begin!
 
Bert zou de volgende ochtend al vroeg naar zijn werk gaan, dus gaf hij mij z’n sleutel zodat ik goed mijn roes uit kon slapen en kon vertrekken wanneer ik wou. Heerlijk, als mensen zo’n vertrouwen in anderen hebben. In de ochtend, na een heerlijke nachtrust in een fatsoenlijk bed heb ik nog een eitje gebakken en ben ik weer op de fiets gestapt.
 
Ditmaal had ik de route wat beter bekeken en zonder al te veel problemen fietste ik België binnen. Prachtig om te zien dat in een paar kilometer alles compleet anders wordt, de huizen, de wegen, de mensen letterlijk alles. Nu heb ik zeker het gevoel dat ik op vakantie ben!
 
Inmiddels ben ik nog maar zo’n twintig kilometer verwijderd van mijn volgende adres in Diest. En schrijf ik dit stukje op het terras van een café in het idyllische Leopoldsdurg.
 
Al met al een begin om van te dromen! Wat een ervaringen ben ik nu na twee dagen al rijker en wat zitten er ineens verdomd veel uren in zo’n dag! Met de conditie gaat het prima, zonder al te veel moeite heb ik de afgelopen dagen al zo’n 250 kilometer afgelegd. Alleen mijn rug laat nog wat aan de wensen over. Maar man het is me wel een pretje hoor, op de fiets op vakantie!

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "To Paris by bike - eerste keer couchsurfen"

 • profile image comment
  Door MarleenvM• geplaatst op 08 Jan 2017 | 19:27:29

  Een mooi fiets avontuur

  Bericht aangepast op 08:11:44
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 09 Jan 2017 | 16:36:56

  Je geniet volop!

  Bericht aangepast op 08:11:43
 • profile image comment
  Door ChristaThieme• geplaatst op 12 Jan 2017 | 09:17:02

  Op naar de volgende etappe.... ik lees en leef mee :)

  Bericht aangepast op 08:11:43