Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Brabant image

GGMAF - Animal Encounters!

Noord Brabant
Nederland
Meeko

GGMAF - Animal Encounters!

Jaaah……wat een leuk thema is dit, dieren in alle soorten en maten, ik hou d’r van :-).

Ook ik moest eigenlijk meteen denken aan ontmoetingen met dieren tijdens onze reizen, hier volgen een paar dieren-momentjes.

In Australië mochten we in een Zoo kangaroos voeren, dat ging een beetje tegen mijn principes in, het blijft toch een soort van opgesloten zitten voor deze dieren, ze hadden wel enorm veel ruimte, dat maakt het dan wel weer wat acceptabeler. Maar toen we ze mochten voeren, was ik vrij snel om, wat ontzettend leuk was dat. Je smelt toch weg bij deze leuke dieren, ik in ieder geval wel.

En in Zuid Afrika kwamen we tijdens een safari oog in oog met 2 leeuwinnen die een wildebeest lagen te verorberen, je hoorde hoe deze leeuwinnen het arme wildebeest uit elkaar trokken. Ik was er helemaal van onder de indruk en ook vol ontzag voor deze dieren, wat was dit indrukwekkend…………….. ik was er stil van en had er wel uren naar kunnen kijken!

De eekhoorntjes in de Verenigde Staten, ontelbaar veel, maar wat zijn ze grappig, leuk en schattig! Al moet ik wel zeggen dat manlief daar een heel andere gedachtengang over had dan ik.
En de beer (een beertje) die we in Yosemite NP gespot hebben, zo gaaf…..ik kreeg er ineens een hoop energie bij, zo blij was ik om een beer in het wild te zien. Het is uiteindelijk bij 1 beer gebleven, maar mijn dag kon niet meer stuk.

Wederom Australië: we zijn gaan fietsen op Rottnest island en onderweg zijn we een paar Quokkas tegengekomen, deze dieren komen alleen maar voor op dit eiland en zijn behoorlijk aan mensen gewend, als ze merken dat er geen eten bij je te halen is, zijn ze ook zo weer weg. Aan het einde van deze dag gingen we met de ferry terug naar Fremantle en onderweg zagen we (heeel in de verte) walvissen en in de haven van Fremantle zwommen dolfijnen, hoe fantastisch is dat, de natuur is toch geweldig!

En zo kan ik nog wel even doorgaan…………………!

Uiteraard gaan we nu voor de ‘verboden’ fotos:

Foto 1: mag ik jullie voorstellen aan onze eigen huistijger: Meeko, bijzonder eenkennig, voor ons is het een schatje, maar voor de rest van de buitenwereld is ze niet zo aardig en dan druk ik me nog zacht uit. Tegenwoordig is ze doof met als enige voordeel dat ze niet meer doodsbang is voor onweer en/of vuurwerk. Daardoor is ze wel wat afhankelijker geworden en wil ze vaker knuffelen met het vrouwtje en dat vindt het vrouwtje niet erg.

Foto 2: in Australië (2005), in het Ballarat Wildlife Park, kangaroos voeren en deze mama-roo kon niet wachten om wat meer van me te krijgen en haar Joey (in de buidel) at gelukzalig mee. Zie vooral ook het koppie van die kleine in de buidel en 1 van zijn pootjes die erbovenuit steekt, ziet er best ingewikkeld uit, maar zat volgens het gulzige koppie best prima.

Foto 3: In Zuid Afrika (2007), in Sun City, mochten we olifanten voeren (ja…weer voeren) en het voer in hun bekkie leggen. Mij is verteld dat deze olifanten uit vrije wil naar de voederplek komen, dus wellicht is dit niet helemaal ‘gevangen’ zitten, maar ik kan deze info nergens meer terugvinden??

Foto 4: Australië (2008) close encounter met een Quokka op Rottnest Island, lijkt een beetje op een hele grote rat zoals je ziet, grappige, nieuwsgierige diertjes zijn het. Deze was teleurgesteld dat we geen eten gaven en droop alweer snel af, maar was wel even komen ruiken.Foto's

fe959.jpg
fe959.jpg
Meeko
4743f.jpg
4743f.jpg
Meeko
c8d26.jpg
c8d26.jpg
Meeko
3d1ae.jpg
3d1ae.jpg
Meeko
fe959.jpg
fe959.jpg
Meeko