Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Valkenburg en Heerlen

Nederland
Europa
Fotografiewhekman

Valkenburg en Heerlen

Aangezien ik dit jaar nauwelijks op vakantie ben geweest wou ik toch even weg. Dus op naar Valkenburg. We pakten de trein vanaf station Amsterdam Bijlmer Arena en ik was erg blij dat we die trein hadden, want op de dag dat we vertrokken was er een storm over een deel van Nederland. De treinen na ons vertrokken al niet meer vanwege takken en dergelijke op het spoor. Na ruim 2 uur in de trein gezetten te hebben stapte we in Maastricht uit om over te stappen voor de trein naar Valkenburg. In het hotel (Fletcherhotel Valkenburg) aangekomen werden we erg vriendelijk ontvangen. We konden de baggage bij hun achter laten en Valkenburg in. We zijn meteen wat wezen eten en drinken en vervolgens naar Kasteel Ruïne Valkenburg geweest. Gelukkig was het hier qua weer rustig, maar ook met bezoekers was het lekker rustig. Dus kon ik lekker op mijn gemak fotograferen. Heerlijk!! Daarna zijn we lekker terug naar het hotel gegaan en hebben we daar lekker de avond doorgebracht.

De volgende dag gingen we naar Maastricht. Hier hebben we een stuk in de oude binnenstad gewandeld en gefotografeerd. Het was erg mooi weer en hadden geen haast. We kwamen op ons weg nog Onze-Lieve-Vrouwe-Baseliek tegen. Dus hier ook maar even naar binnen. Hierna gingen we naar een klein kroegje waar we een bokbiertje hebben gedronken. Dat smaakte erg goed. Daarna maar weer terug naar Valkenburg voor het hotel.

Helaas moesten we woensdags alweer uit het hotel om ons naar Heerlen te verplaatsen. Het hotel in Valkenburg was echt top. Ze zijn daar echt gastvrij en het ontbijt was goed. De kamer was ook schoon. Dus niks te klagen. Nadat we alles hadden ingepakt en uit waren gechecht gingen we toch echt naar Heerlen. Zo gezegd, zo gedaan! In Heerlen aangekomen vroegen we de weg naar het hotel, maar de mensen daar wisten van niks. Jammer!! Eindelijk toch het hotel (Stadshotel Paris Heerlen) gevonden en binnen werd er gezegd: 'We zijn gesloten.' Nou daar sta je dan met je baggage en je goeie gedrag. Wij uitleggen dat wij voor het hotel kwamen en dat we graag onze baggage even achter wouden laten. Met veel moeite kwam, die vrouw naar beneden en had onze baggage ingenomen, maar we kregen de sleutel nog niet mee. Dus maakte we kenbaar dat we naar Aken gingen werd er meteen gezegd dat we niet om 22.00 uur nog eens aan mochten komen kakken. Kortom, die vrouw was niet echt taktisch en vriendelijk. Het was ook nog de hoteleigenaresse.

In Aken was het gelukkig ook droog en hebben de Dom bezocht en wat gegeten. Hierna zijn we maar weer terug gegaan naar Heerlen. Daar aangekomen was die vrouw natuurlijk allang gevlogen, dus werden we geholpen door een medewerker. Geen probleem! Was allang blij dat we niet door die vrouw werden geholpen. 's Avonds in hotel was het internet erg instabiel en de tv-zenders, die je wou zien, moest je een paar minuten lang zoeken totdat je de goede had. Zucht!!

De volgende ochtend bij het ontbijt dachten we: 'nieuwe rondes, nieuwe kansen.' Maar schijn bedriegt. Het brood was oud en roerei met spek was ook niet te eten. Ik gaf ze nog een voordeel van een twijfel. Dus vandaag maar naar Hoensbroek. Om precies te zijn Kasteel Hoensbroek. Daar hebben ons kostelijk vermaakt en natuurlijk Limburgse Vlaai gegeten. Het lag gelukkig niet zover van Heerlen vandaan, dus we waren er zo!

De laatste ontbijt, voordat we weer terug gingen naar Amsterdam, was nog erger dan de dag ervoor. We ergerde ons ook aan een andere hotelgast. Die zat, net als de dag ervoor, keihard te bellen tijden het ontbijt. Kunnen mensen tegenwoordig zich niet meer gedragen?? Gatver!! Dus ik zei al dat ik onderweg wel een broodje bij de bakker ging halen en dat ik daar niet langer wil blijven. Ik geloof dat de hoteleigenaren me hebben gehoord. Ik zal nooit dit hotel iemand aanbevelen, maar ondanks dat hebben we ons niet laten kisten.

Foto's

accd2.jpg
accd2.jpg
Fotografiewhekman
4b9fa.jpg
4b9fa.jpg
Fotografiewhekman
accd2.jpg
accd2.jpg
Fotografiewhekman
95265.jpg
95265.jpg
Fotografiewhekman
accd2.jpg
accd2.jpg
Fotografiewhekman
95265.jpg
95265.jpg
Fotografiewhekman
3db1f.jpg
3db1f.jpg
Fotografiewhekman
95265.jpg
95265.jpg
Fotografiewhekman
3db1f.jpg
3db1f.jpg
Fotografiewhekman
3db1f.jpg
3db1f.jpg
Fotografiewhekman