Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Nederland

Nederland
Europa
Wampie

Valkenburg e.o.

In het weekend van 25 t./m. 27 december 2011 was ik samen met mijn vriend in Valkenburg. Dit is geheel spontaan gegaan. We waren nl. niet van plan om te gaan, maar des al niettemin hadden we op het laatste moment een kamer geboekt en zijn we gegaan. Vrijdag 25 november 2011 stapte we op de trein richting Maastricht en we waren rond 12.00 uur in Valkenburg in het hotel/pension. Het zag er heel schoon uit. We verbleven in Hotel Pension Oranje aan de Nieuweweg 66 te Valkenburg aan de Geul.

Spullen in de kamer geplaatst en meteen naar het centrum van Valkenburg en we gingen meteen 's middags meteen naar de Fluwelengrot voor de kerstmarkt. De entreekosten ervoor zijn € 4,50 per persoon, dus geen geld. Er staan veel kraampjes en het is leuk aangekleedt. Ik heb meteen een paar cadeautjes gekocht voor mijn moeder en een oom. Hun zijn ook helemaal voor de kerst, dus een leuk cadeautje is altijd wel op zijn plaats.Er is ook een horeca-gelegenheid voor een versnapering en een lekker drankje. Kortom, er is aan alles gedacht. Nadat we uit de grot kwamen gingen we nog even naar AH en even bij een snackbar eten. Hierna zijn ze lekker naar onze kamer gegan, want we waren allebei helemaal op.

De volgende dag, zaterdag 26 november 2011, zijn we vanaf Maastricht naar Aken geweest met de bus (Veolia). Kosten per persoon zijn hiervoor € 8,00 per persoon. Dus dat valt wel mee! Ook hier zijn we even op de kerstmarkt geweest en hebben we Glüwwein gedronken en champions met knoflook en uien gegeten. Erg lekker!! Na een paar uurtjes hebben we een kroeg op gezocht vlakbij de Dom en hebben we daar lekker een duits biertje, Bittburger, genomen. Hierna zijn we maar weer terug naar Valkenburg gegaan, want we waren allebei wederom weer erg moe.

Op zondag 27 november 2011 zijn we gaan ontbijten en daarna terug naar huis gegaan. We waren allebei helemaal gesloopt, maar we hadden het erg leuk gehad en dat was het belangrijkste. Het is zeker een aanbeveleing om naar de kerstmarkt in de Fluweelengrot te gaan en om voor weinig in Hotel Pensioen Oranje te verblijven. Het verblijf is vanaf € 31,00 p.p.

Hopelijk gaan we komend jaar tijdens de mooie maanden mooie foto's maken in en om Valkenburg en dit alles met een groep. Mocht je intresse hebben om mee te gaan, houdt dan mijn site in de gaten. We gaan dan wandelen, fotograferen en wat dingen bezichtigen. Om de foto's van dit weekend te bezichtigen click dan hier.