Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Strijthagen | Landgraaf

Nederland
Europa
Jossarisfoto

Strijthagen | Landgraaf

Zondag, 9 augustus 2009. In verband met een heugelijk feit kwam ik vandaag terug in mijn geboorte omgeving. Het is raar dat je ergens jaren in de buurt gewoond hebt maar dat je er nauwelijks nog zicht- of tastbare herinneringen aan hebt. Een mooie gelegenheid om dit recht te zetten.

Strijthagen met zijn Kasteel Strijthagen en zijn watermolen ligt in een mooi recreatie gebied - Park Gravenrode – in de gemeente Landgraaf. Dit recreatie gebied is nauwelijks bekend bij het grote publiek. Wat wel bekend zal zijn bij velen is het Pinkpop festival terrein (Megaland). Strijthagen is de buurman van dit terrein. Ingeklemd tussen de Limburgse heuvels - in de voormalige Oostelijke Mijnstreek – is het een gebied waar van alles te beleven valt.

Enkele voorbeelden hiervan – die op steenworp afstand liggen – zijn o.a. kasteel Strijthagen, kasteel Erenstein, het GaiaPark, de Wilhelminaberg, Snowworld en Mondo Verde en natuurlijk Megaland (het Pinkpop festival terrein).

Strijthagen zelf wordt gekenmerkt door zijn vele visvijvers die werkelijk vol zitten met karpers die je letterlijk zo uit het water kunt scheppen. Uitvalsbasis voor mijn wandeling is de Overste Hof een liefelijk gelegen hotel-restaurant midden in Strijthagen.

Klik hier voor mijn foto’s van Strijthagen en overtuig jezelf van al het moois dat Zuid-Limburg c.q. de voormalige Oostelijke mijnstreek te bieden heeft.

Foto's

1a1aa.jpg
1a1aa.jpg
Jossarisfoto
3fe6c.jpg
3fe6c.jpg
Jossarisfoto
8d2cf.jpg
8d2cf.jpg
Jossarisfoto