Limburg beste reistijd

Het weer in Limburg

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Limburg te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Limburg? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Limburg

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Limburg:De beste reistijd voor Limburg is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Limburg geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten.


Reisadvies
Voor Limburg geldt een positief reisadvies.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

Informatie over Limburg

Beste foto's & tips van Limburg

'462520' door geervannesmeed '462520' door geervannesmeed

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Moeselpeel in de...wi

geervannesmeed

De slechts 2 á 3 km van het centrum van Weert gelegen Moeselpeel, is bijna niet toegankelijk. Toch heb ik gisteren een poging ondernomen. Het momenteel deels bevroren rietmoeras in het midden van het gebied, waarvan je op de achtergrond een stukje ziet, is alleen te bereiken met vlotten die de rietsnijders gebruiken. Het was prachtig om te zien hoe het licht van de lage winterzon als het ware door de boomtakken "brak" en zorgde voor mooie gouden kleurschakeringen.

'485667' door enroute2 '485667' door enroute2

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Het Reindersmeer

enroute2

Het mooie en natuurlijk ogende Reindersmeer is ontstaan door ontzanding. In de jaren zestig werd op de Bergerheide begonnen met de winning van industriezand voor de betonindustrie. Het gebied rondom het meer is onderdeel van nationaal park De Maasduinen en er liggen verschillende wandelroutes. Het startpunt voor deze wandelingen is bij het informatiepaneel bij de sluisbrug in de Bosserheide in Well. Op de foto zie je een fragment van de route rondom het meer, hier werd mijn aandacht getrokken door de zon die net even mooi door de wolken brak.

'459003' door noiram '459003' door noiram

NederlandLimburg

NederlandLimburg

De maas

noiram

Midden Limburg heeft veel te bieden, heerlijk wandelen langs de Maas bijvoorbeeld. Hier nabij het dorpje Broekhuizen dat hier onzichtbaar aan de overkant ligt. Iedere keer kun je weer een ander deel van de Maasoever kiezen, iedere keer weer even prachtig...zeker bij zonsondergang.

Laat kaart zien