Lelystad

Lelystad is een relatief jonge gemeente. Pas in 1967 kwamen de eerste bewoners naar de huidige provinciehoofdstad van Flevoland. In deze stad vind je onder andere een replica van het VOC-schip de Batavia en het outlet center Batavia Stad. Net iets buiten het centrum kun je helemaal tot rust komen in het prachtige natuurgebied de Oostvaardersplassen.

Beste foto's & tips van Lelystad

'310993' door abytravel '310993' door abytravel

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Plantjesmarkt.

abytravel

Elk jaar wordt op de derde donderdag van april de traditionele plantjesmarkt gehouden in Lelystad. Veel inwoners maken van de gelegenheid gebruik om hun tuin weer wat op te fleuren. Deze mevrouw had al aardig haar slag geslagen. Het vervoer van al die plantjes is voor haar geen probleem. je hangt en zet ze gewoon op de scootmobiel.

'234011' door LPtje '234011' door LPtje

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Wie op de wegen...wac

LPtje

Even een foto voor het maandthema. In Lelystad wordt jaarlijks de nationale old-timerdag georganiseerd. Dit jaar had ik wat weinig tijd maar heb nog wel een plaatje kunnen schieten. De bewerking is back in time. En om even een stukje cabaret te citeren van Gerard Cox uit Uitzending van de overheid : 'Want, zoals een heel beroemd maar bekend Surinaams gezegwijs heeft gezegd: Wie op de wegen wacht, wacht 't langst".

'144817' door anna maria '144817' door anna maria

NederlandLelystad

NederlandLelystad

Oostvaardersplassen

anna maria

Het blijft een schitterend gezicht, al die schaatsers op de Oostvaardersplassen.