Leeuwarden reisblogs

Maandthema blogs augustus: het stemmen kan beginnen! Nu ook de uitslag!

sidonius is er nu(tot 02 sep 2012) Gepost op 02 sep 1220 reacties

Hartelijk dank voor alle bijdragen aan het Blog-maandthema augustus: Op zoek naar……

Er zijn acht blogs geschreven voor het maandthema, waarvan twee als een tweeluik. Er is zelfs een blog in de weekprijzen gevallen van de Columbusredactie, gefeliciteerd Rhoda! Als ik zo vrij mag zijn een rode draad uit de verhalen te halen, oftewel waar zijn we naar op zoek of wat hopen we te vinden: ontmoeting. Het zal ook wel niet voor niets zijn dat het nieuwe septemberthema voor de reisfoto’s Ontmoetingen is. It’s in the air!

Wat ons ook drijft is onze nieuwsgierigheid - onze belangstelling - naar Het Andere, het Onbekende, het Niet Vanzelfsprekende. We nemen geen genoegen met onze eigen beperkte omgeving, maar trekken de wijde wereld in omdat we willen weten hoe mensen in andere delen van de wereld leven en overleven, om ervan te genieten, te leren, te relativeren. Daar hebben we wel wat voor over, letterlijk kosten en moeite. We overwinnen vooroordelen, zetten ons in voor anderen, maar gelukkig zijn we ook maar normale stervelingen en dus doen we het ook voor ons eigen plezier.

Wie krijgt de eeuwige roem als winnaar van dit maandthema? Jullie kunnen stemmen op de onderstaande blogs, die in volgorde van binnenkomst op een rijtje zijn gezet. De uitkomst is simpel: de meeste stemmen gelden. Ik was verrast dat mij de keuze van een nieuw maandthema werd toebedeeld, ik geef het stokje graag over aan de winnaar/winnares van deze maand. En een tip: vraag aan de redactie of de aankondiging van het blog maandthema in de rechterkolom mag staan, zodat meer mensen het onder ogen krijgen. We gaan immers aan het eind van dit Columbus seizoen de Reisschrijver van het Jaar bepalen, daar kunnen de maandthemablogs vast wel een goede bijdrage aan leveren.

En dan nu de genomineerden (dit zijn alle inzendingen):
1. Travelgoom (Mies) met zijn blog “Gevonden”, reispoëzie over het vinden van bijzondere ontmoetingen
2. Geervannesmeed (Gerard) met “You love it or hate it”, over een haat-liefde verhouding met India dat meer een belevenis is dan een vakantie
3. iKat met “Zoektocht naar…..een arts”, over het verschil tussen verwachting en ervaring
4. Corriedewinter (Corrie) met “Le Petit Malgache” tweedelige blog over een kleine ontmoeting met grootse gevolgen
5. Rhodaxx (Rhoda) met “One life, live it” over een ontroerende laatste reis van een hartsvriendin
6. Fransvdg (Frans) met “Overpeinzingen na een mooie reis”, over het contrast tussen armoede en schoonheid
7. Gerrit-Gaspedaal (Ron) met zijn tweedelige blog “Op zoek naar vaderland en moedertaal”, over bekentenissen en betekenissen
8. Laureen (Laureen) met “Bij de beesten af” over de redding van een eenzaam achtergelaten puppie.

Breng je stem uit op één van deze blogs. Dat kan tot vrijdag 7 september 12.00 uur. Vrijdagavond wordt de uitslag bekendgemaakt.

sidonius Positie 25 (60367 p.) Lid sinds 11-01-2008 Foto's en tips: 2524 Blogs: 27 Fans: 19
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een birr voor een beeld
4 16
Gepost op 22 mei
Ethiopië Omovallei
Maandthema Ik blijf.........onderweg
0 13
Gepost op 10 september
Nederland Leeuwarden
Nieuw maandblogthema: Zoektocht naar.....?
0 10
Gepost op 07 augustus
Nederland Leeuwarden

Reacties bij deze blog

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

And the winner is........ Rhoda! Van harte gefeliciteerd met de dubbele bekroning van je prachtige blog. Als beloning ontvang je de Eeuwige Roem én aan jou de keuze van het nieuwe maandthema.

Mijn maandthema heeft nogal wat teweeg gebracht, aan mooie verhalen maar ook emotionele reacties en rumoer. We laten ons raken, door fictie en non-fictie, en dat is mooi. Ik ben heel benieuwd naar het volgende thema en de verhalen dat het weer zal opleveren.

De totale uitslag:

Er zijn 18 stemmen uitgebracht, waarvoor hartelijk dank. Ik hoefde niet te arbitreren, want de winnares heeft duidelijk de meeste stemmen gekregen. Gerard is een overtuigende tweede. Mijn stem gaat naar Frans, omdat hij heel goed heeft verwoord wat ook ik gevonden heb op Madagaskar. Totaal zijn nu dus 19 stemmen uitgebracht.

Rhoda: 9 stemmen
Gerard: 5 stemmen
Mies: 2 stemmen
Corrie: 1 stem
Laureen:1 stem
Frans: 1 stem

Alle stemmentrekkers: gefeliciteerd!

Groetjes, Fransje

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Ik heb tot mijn spijt nog maar een verhaal gelezen, dat van Rhoda.
Indringend, met een boodschap die volledig aansluit bij onze levensvisie.

Ik stem voor Rhoda.

EvanderHel

Door: EvanderHel • Geplaatst op

Een thema dat heftige verhalen opleverde. Stuk voor stuk mooie inzendingen en ook heel divers. Ik hoop oprecht dat ze dat ook blijven, het geeft stof tot denken.
Zoals de blog van Corrie, waarbij ik me afvraag hoe het de kleine (inmiddels grote) man vergaat. De ontmoeting, zijn doorzettingsvermogen en het behalen van dat belangrijke papiertje zijn een zoektocht naar een beter leven voor hem en zijn familie.
Mijn stem gaat dan ook naar Corrie, op de hielen gezeten door het gevoelige verhaal van Rhoda en de, zoals altijd, geweldig beschreven blog van Mies.

Gidi

Door: Gidi • Geplaatst op

Ik stem voor Mies; zelfs al houd ik niet van die stijl, toch voldoet zijn blog "Gevonden" het best aan het maandthema. Hoewel al die ellenlange verhalen erg interessant en persoonlijk zijn, gaan ze meer over ontmoetingen dan over het "vinden van" en passen daarom eigenlijk beter bij het maandthema van september. Mies' blog gaat werkelijk over het vinden van de gevoelens die het reizen kan losmaken, en over de betekenis die die gevoelens kunnen hebben. Dus voor mij is het zonneklaar: Mies wint het maandthema van augustus!

EdwinS

Door: EdwinS • Geplaatst op

Mijn stem gaat naar Rhoda.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.