Leeuwarden reisblogs

UITSLAG Reisreporters: van alle markten thuis

sidonius was er(tot 11 apr 2010) Gepost op 11 apr 1021 reacties

Reisreporters kunnen in anderhalve dag de hele wereld over om hun inkopen te doen, te scharrelen over exotische markten, op souvenirs te jagen, benzine te tanken – zowel op het water als in de bush - en zelfs om hun grafsteen alvast te bestellen….

Dat is wel gebleken uit de enorme belangstelling op het weekendthema Winkelen. Hoewel wij even dachten dat de reisreporters een beetje thema-moe waren na een intensieve themaweek (buddhadag, bijbelse traditiesdag, wasdag, gehaktdag, visdag, alles was al voorbij gekomen!), kwam de stroom winkelend publiek toch goed op gang. Maar liefst 131 markten, soukhs, winkels van sinkel, tankstations, kramen, luxe shopping malls, groezelige stoepen en straten en zelfs het strand werden bezocht door kooplustige, in ieder geval nieuwsgierige, reisreporters. Door niets laten zij zich weerhouden om te zien wat een land allemaal te bieden heeft. Ze gaan zich te buiten aan snoep, ijs, nasi, krabben, exotische groenten en vruchten. Maar ook de souvenirs laten zij niet aan zich voorbij gaan, en zijn zelfs in staat om naar beneden te onderhandelen!! Er waren 46 foto's uit Afrika, 51 uit Azie, 16 uit Europa, 13 uit Zuid Amerika, 4 uit Noord en Midden Amerika en 1 uit Oceanie!

Uit deze enorme hoeveelheid foto’s moesten wij kiezen, bijna niet te doen! Uiteindelijk hebben we heldere criteria opgesteld: we willen in de top 10 foto’s uit alle werelddelen (we zijn tenslotte wereldreizigers), niet (te) toeristisch maar authenticiteit, van goede kwaliteit, origineel en met een vleug humor. Ga daar maar aan staan! Maar het is gelukt, en met trots presenteren wij de TOP TIEN van naar onze mening beste foto’s. De winnaar van de fotowedstrijd wint de prachtige lap stof uit Afrika.

Hier komt ie dan, de top 10:
10: Snoepwinkel , Australië van Danny Schoenmakers , omdat hij het verst moest reizen
9: Window shoppen, Noord Amerika, Diane Thoné, “wel kijken niet kopen”
8: Strandverkoop, Brazilië , Zuid Amerika, Louise Peters, humor!
7: Winkelwagen, Thailand Azië, Rik Nikele, de enige met de klant als hoofdonderwerp
6: Handelswaar, Turkije Midden Azië, Marjan, mooie detailfoto
5: Bloemenverkoper, Vietnam Azië, Willemien, een kleurige vrolijke foto
4: Markt, Mozambique Afrika, Zeester, mooi standpunt en zeer authentieke markt
3: Nighttime Arena Boulevard, Nederland Europa, MProphet Knappe avondopname!
2: 1)Straathandel, Ethiopië Afrika, door Mama-Afrika, sfeer en authenticiteit
2)Kleurrijke markt, India Azië Jelle van Donderen, indiaser kan het niet!

En….tromgeroffel……………THE WINNER IS…..
1: Sari uitzoeken + tip Sari dragen, India Azië, PETER DANIELSE. Topfoto door kleur en sfeer en met de leerzame tip de absolute nummer één. Van harte gefeliciteerd Peter!!!

We hadden nog een hele reeks eervolle vermeldingen, maar die passen helaas niet meer in deze blog. Leeu, Ilse87, HermanM, Konne, Ciske, TravelGoom e.v.a.: nèt buiten de prijzen gevallen…

De winnaar van de tips is Marjolijn, die veel nuttige souvenirtips gaf die tenminste mee te nemen zijn en ook nog eens mooi en creatief.
De winnaar van de (enige) blog is Doggie, die het presteert om haar man naar beneden te laten bieden en daarin nog slaagt ook! Een brutale reisreporter heeft de halve wereld.

Dank allemaal voor jullie enthousiaste deelname aan het winkelweekend, wij hebben er van genoten en hopelijk jullie ook!

Jeannette en Fransje (die doodmoe zijn en nu met de benen op tafel gaan uitrusten…).

sidonius Positie 27 (65891 p.) Lid sinds 11-01-2008 Foto's en tips: 2538 Blogs: 27 Fans: 19

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De eerste prijs: prachtige stof uit West Afrika
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een birr voor een beeld
4 16
Gepost op 22 mei
Ethiopië Omovallei
Maandthema Ik blijf.........onderweg
0 13
Gepost op 10 september
Nederland Leeuwarden

Reacties bij deze blog

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

Tsjonge, ik lees nu deze blog (heb ontdekt dat je geweldig kunt schrijven, dus ik heb zojuist een aantal van je oudere blogs gelezen en kijk uit naar al je andere/volgende verhalen) en zie dat jij en Jeannette ook eens een (zeer intensieve ;-) themaweek hebben gehad (toen was ik nog niet actief)! Leuk zeg! En wat een gave thema's! Het vermoeiende tintje van zo'n themaweek kan ik alleen maar beamen, maar wat is het leuk he! En ik zie dat jullie ook een prijs hebben uitgereikt. Ina (wisseschout) heeft van mij ook een prijs gehad, die heeft ze meegenomen naar Myanmar ;-) Twee RR chocoladeletters, het was tegen Sinterklaas, aangeboden door Beatrix (op een kaartje ;-). Ben benieuwd wie de volgende themaweek/dag/weekend gaat organiseren. Misschien ik, maar voorlopig heb ik het te druk, dus ik hoop dat eerst iemand anders zijn/haar creatieve kant benut!

liane

Door: liane • Geplaatst op

Heel leuk rapport. Goed met humor geschreven. Ik vind het trouwens heel leuk, die thema's! Jury bedankt voor jullie energie!

damfschoenmakers

Door: damfschoenmakers • Geplaatst op

Leuk!!!!! 10de heeft het verre reizen toch iets opgebracht (grapje)
Bedankt voor de inspanningen en voor het juryrapport.
Groetjes Danny

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Leuke blog met oog voor detail Bedankt voor het jureren! Alle winnaars, gefeliciteerd!!!

Joanna

Door: Joanna • Geplaatst op

shop till you drop: welverdiend met de beentjes omhoog. Was een leuk weekend!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.