Leeuwarden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leeuwarden image

November Thema: Verrassing!

Leeuwarden
Nederland
MathuBloom

November Thema: Verrassing!

VERRASSING!!
1.een geheel onverwachte gebeurtenis
2.een meestal onverwacht geschenk

Absoluut mijn favoriete emotie, het gevoel van een verrassing. Daarom ga ik ook op reis, want reizen is vaak een grote verrassing, maar toch zijn er van die extra momentjes buiten het 'verwachte' reisleven.
Dat er plotseling iets gebeurd dat je totaal niet had verwacht, positief of negatief. Je wereld staat even op z'n kop, aanpassen is noodzakelijk en goede reizigers zijn daar subliem in. Voor mij is een verrassing een moment van topprestatie in het positief aanvaarden van wat er op je pad komt en ik ben reuze benieuwd welke ultieme verrassings moment voor altijd in jullie geheugen staan gegrift.
Schrijf je over je grootst gekregen verrassing, gegeven door een onbekende of het nietsvermoedende leven zelf. Of wordt het die keer dat je zelf een verrassing voorbereidde en dat eigenlijk nog veel leuker vond. Een verrassing in je bed in Nederland of op een berg in Chili. Misschien een verrassing waarbij je je kapot schrok of een verrassing die voor altijd had mogen wegblijven.
En mensen laten we de Foute Foto's in ere houden, laat die verraste koppies maar eens zien.

Heel veel succes en plezier!


Een selectie uit mijn repertoir als inspiratie:

Dat meen je niet, hij is weg, het is vijf over vier, hij zou om vier uur vertrekken! Dat ik het nog eens moet mee maken dat ik de bus mis........ in India! Hij was gewoon op tijd!

Je komt thuis na weggeweest, op de deurklink hangt een briefje: 'In de tuin staat een omgedraaide bloempot..........' Nieuwsgierig ga je kijken en vindt een nieuw briefje met een letter. Een hele speurtocht met opdrachten later zit je op de grond de letters in de goede volgorde te puzzelen. 'Kom me zoenen' straalt naar je toe.

Met een kopje thee rijdt je rustig de gravelroad naar beneden. Het is vroeg want je hebt een afspraak bij de garage om je knallende uitlaat eindelijk eens te dempen. In z'n vrij laat je hem rollen en remt alleen als de bocht dat vraagt. En toen schatte je de scherpte van zo'n bocht verkeerd in. Je wielen beginnen te slippen, je stuur reageert niet meer en je gaat van links naar rechts. Met een snoekduik vlieg je van de weg, je schelpen op het dashboard schuiven naar rechts, je auto begint een draai en je hele etensvoorraad beland op je schoot. Wat een teringzooi, gaat m'n auto dit overleven, kut dit gaat geld kosten. 360C over de kop, weer met vier wielen op de grond, m'n, nu lege, kopje thee nog steeds vast......djeez.

'Ik heb eigenlijk wel honger' hoor je je buik grommen. Je rijdt een weggetje in, smeert een boterham en kijkt een beetje rond. Een bord geeft wat informatie en blijkt een twee daagse hike uit te leggen.... naar interessante pinnacles en hotsprings. Je verslikt je bijna in je boterham. Genoeg noodles, tent in je rugzak en stappen maar. Geen mens te bekennen, stralend weer, een waterpomp siert het einpunt. Completer kan niet. Wat een fantastische verrassingen biedt het leven tocht.

In de kroeg ontmoeten jullie twee lokale mannen, heel gezellig, leuk mee gesproken. Vooral je partner is aan het eind van de avond helemaal in z'n nopjes. De volgende ochtend rijdt je metgezel in de verkeerde richting, je snapt er niks van. Na een kwartiertje staan jullie op een vliegveldje, die vent van gister bleek helicopterpiloot te zijn en geeft ons nu een vriendenprijstochtje. Dit had je zelf nooit gedaan, maar werkelijk, deze bergen zijn maar op 1 manier te bewonderen en dat is vanuit de lucht, in combinatie met een strakblauwe lucht. Bofkonten.

Met een klein zeilbootje vaar je al twee weken langs de kust. In de ochtend ga je altijd lekker zwemmen in de zee. Deze ochtend is het water spiegelglad, geen zuchtje wind. Des te luider is de plotselinge doorbreking van het wateroppervlak, een luchtgat gaat open en dicht, jou keelgat staat stil. Op nog geen 10m zwemt een nieuwsgierige dolfijn een rondje om je heen.........wow.

Surfen! altijd al willen proberen. De hele dag lig je met je heupen op die plank te botsen, je armen worden pudding en je hebt nog nooit zoveel zeewater geslikt. Maar 1 momentje sta je echt even rechtop. Het einde van de dag gaat iets onvoorspelbaarder. Dat was toch wel heel veel zon, het eten valt totaal verkeerd, je kunt je niet bewegen in je tent van de buikkrampen. En rond 2am is daar de brakende vloedgolf van de zonnesteek. Oeps.

Dat je iemand tegen komt op een verweg gelegen klif ergens boven de zee, alla. En dat diegene je dan uitnodigd om 's avonds in het dorp bij hun te komen eten, oke. Maar dat ze je de volgende dag de sleutels van het huis geeft en zij zelf vertrekt, dat zie je niet aankomen.


Ik ben benieuwd, verras ons maar eens!

Foto's

cae6b.jpg
cae6b.jpg
MathuBloom
c4666.jpg
c4666.jpg
MathuBloom
9c567.jpg
9c567.jpg
MathuBloom