Kinderdijk

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sneeuw en ijs

Kinderdijk,
Nederland


De molens van Kinderdijk had ik nog nog nooit bezocht, het moest er dus maar eens van komen. Zaterdag 4 februari 2012 in alle vroegte op stap, de fototas rijkelijk gevuld. De weerman had een koude, maar zonnige dag voorspeld. Koud was het zeker, de temperatuurmeter in de auto meldde 20 graden vorst. Er lag sneeuw op de weg en naarmate de bestemming naderde werd het mistiger. Een beetje nevel boven het landschap kan prachtige foto’s opleveren, maar deze grijze soep beloofde weinig goeds. De molens waren inderdaad aan het zicht onttrokken en het vastleggen van een mooie zonsopkomst kon ik eveneens vergeten. Na een uur rondhangen brak plotsklaps de zon door. Tijd voor actie!

Dit is een van de eerste foto’s van die dag, niet ver van de kleine parkeerplaats aan de Molenkade Nederwaard. De platte schuit zorgde voor wat contrast in het witte landschap. Op de achtergrond waren de contouren van een molen zichtbaar, terwijl de berijpte begroeiing eveneens meehielp aan de compositie.

De foto is onlangs gepubliceerd in de ZOOM.nl winter fotografie gids 2016. Men beloofde twee volledige pagina's voor de afdruk te benutten, wat ook gebeurd is. Wel heeft de redactie flink wat tekst in de foto geplaatst, daartoe waarschijnlijk uitgenodigd door de grote lichte vlakken. Tsja, zo krijg je een foto ook in een magazine.... ;-)