Kinderdijk

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kinderdijk image

Kinderdijk

Kinderdijk
Nederland
Geenhagelslag

Kinderdijk in de schemering

Volgend jaar gaan we op wereldreis. De reis waar we al jaren naar uit hebben gekeken. Het ultieme einddoel. Gelijker tijd beseffen we ook wat we gaan missen. Familie, vrienden en natuurlijk ons mooie Nederland. Het veelzijdige Nederland waar we als we eerlijk zijn nog veel van moeten zien. Tijdens een dinertje kwamen we op het idee om dit jaar nog een aantal van deze prachtige Oer-Hollandse plaatsen en attracties te bezoeken. Best raar natuurlijk dat je plaatsen als de Keukenhof, het Rijksmuseum, de Deltawerken nog nooit hebt gezien. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

We hebben daarom meteen daad bij woord gevoegd en we vertrokken naar Zuid-Holland, op naar het kleine plaatsje Kinderdijk aan de Lek. Wereldberoemd om haar molens. Zowel Jolien als ikzelf waren er nog nooit geweest. We kwamen aan de eind van de dag waardoor alles al gesloten was. Dit hield ook in dat het totaal niet druk was. Oftewel geen parkeergeld, voor de deur parkeren, geen drukke rijen en geen hordes toeristen. We konden overal heerlijk kijken en genieten terwijl de zon langzaam achter de horizon verdween. Het is werkelijk een prachtig stukje Nederland.

Het is overigens een superleuke dag voor het hele gezin. Kijk binnen in een molen hoe deze werkt. Ervaar in de molenwerkplaats hoe deze gebouwd wordt. Je kunt ook op een rondvaartboot langs de molens varen en in een echt gemaal kijken. Hier zit ook het bezoekerscentrum. Voor dit alles moet je betalen maar daarmee steun je wel het onderhoud van dit belangrijke stukje Nederlandse historie. Verder is het heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving.

Zoals ik al zei waren wij er na openingstijd waardoor we prachtig licht hadden. Het wandel- en fietspad zijn het hele jaar open en vrij toegankelijk. Je kunt dus altijd de molens bewonderen. Onderstaand vind je onze mooiste foto’s van een avondje fotograferen. We hebben ontzettend genoten en we kunnen dit zeker aanbevelen aan iedereen.