Gelderland reisblogs

Laatste voorbereidingen

DaphnevdBlink was er (tot 09 mei 2011) Gepost op 08 mei 111 reacties

Bijna op weg!

Alle zeven expeditieleden van ons project zijn keihard bezig met de laatste voorbereidingen. Visa regelen, bus ombouwen, Grote Uitzwaaidag organiseren, laatste centjes bij elkaar sprokkelen en het monteren van de reportage 'Een dag uit het leven van Sterre uit Apeldoorn'.

Nog twee dagen en we vertrekken voor een reis van drie maanden door achttien landen!

Tijdens deze reis zullen we reportages voor kinderen maken over het leven van leefdtijdsgenootjes langs de Oude Zijderoute. We hebben afspraken bij scholen en/of onderwijsprojecten in Bosnië-Herzegovina, Turkije, Kirgizië en China.
We reizen in een gele Amerikaanse schoolbus, dit is niet alleen ons vervoermiddel maar dit zal ook onze woning zijn voor de aankomende drie maanden.

Ik, Daphne van den Blink, zit bij het filmteam en zal me voornamelijk bezighouden met montage, regie en camerawerk. Naast mijn project voorbereidingen heb ik ook een intense persoonlijke voorbereiding. Ik heb drie maanden geleden namelijk een ongeluk gehad met een kinderstepje (vraag a.u.b. niet naar de details). Daardoor heb ik twaalf weken met een brace 'gelopen'. Nu ben ik sinds een week eindelijk weer 'brace vrij' en ben ik keihard aan het oefenen om mijn 'ieniemiene- been' weer leven in te blazen.

Ik woon in Brussel, maar ik was de afgelopen maanden in Zutphen bij mijn moeder vanwege mijn immobiele status. Afgelopen week was mijn medische rondje Utrecht. Bij de tandarts was het een gezellig Utrechts onderonsje. Drie echte Utrechters troffen elkaar weer na lange tijd in de wachtkamer en wisselde luidruchtig de laatste details uit.
Wie woonde er al zelfstandig, wie was er nog verslaafd?
Daarna in het ziekenhuis geholpen door een vervangende uit de kluiten gewassen student, die tijdens ons gesprek werd gebeld door zijn baas over of hij in Marrakech wel kon pinnen. Nog even bezoekje aan mijn huisarts, die niet vraagt hoe het met mijn knie gaat, maar wel vertelt over hoe het met hem gaat; hij gaat met pensioen. Vriendjes vaarwel geknuffeld en op naar Zutphen om nog paar dagen hard met de fysio te oefenen om mijn been gereed te krijgen.

6 mei vertrekken we vanuit Amsterdam richting onze eerste bestemming Bosnie-Herzegovina.
Ik ga proberen in ieder geval eens per twee weken een update online te zetten, maar we hebben geen internet in de bus, dus hopelijk komen we genoeg internetcafés tegen.

DaphnevdBlink Positie 34433 (0 p.) Lid sinds 28-04-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De bus, ons vervoersmiddel en 'huis' voor de komende drie maanden
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kirgizie!
0 2
Gepost op 18 juli
Kirgizië Fergana vallei
Van Azerbaijan tot Oezbekistan
0 3
Gepost op 22 juni
Oezbekistan Tasjkent
Amasya-Georgie, op naar Azerbaijan!
0 2
Gepost op 04 juni
Georgië Kutaisi

Reacties bij deze blog

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Klinkt als een boeiend project, heel origineel! Ben benieuwd naar de ervaringen!! Veel succes met de laatste voorbereidingen en het herstellen van je been gewenst.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.