Gelderland reisblogs

Verslag Vrijdag Visdag

janhermens is er nu(tot 11 apr 2010) Gepost op 11 apr 1028 reacties

Het was een hele klus om alle plaatsingen van onze visdag te bekijken, te beoordelen en van commentaar en ‘graten’ te voorzien.
Behalve vissen, we hebben ze maar niet geteld, hebben we ook bijzonder veel verschillende landen voorbij zien komen, het waren er maar liefst 37 waarbij Sri Lanka ver boven de andere uit stak. Maar, daarvoor is het dan ook een eiland en als daar al niet meer gevist zou kunnen worden!
Het aantal tips, twee slechts, viel ons enigszins tegen, schijnbaar doen wij Nederlanders de vis gewoon in de pan! De sardientjes op z’n Marokkaans van Fransje (sidonius) vielen bij ons wel erg in de smaak, daarvoor verdient ze zonder meer ‘een eervolle vermelding’.
Daar tegenover stonden 94 foto’s plus 1 die we gemist hebben, waarschijnlijk in de zoveelste plaspauze, maar dat bevestigt alleen maar de bekende uitzondering op de regel!
Het aantal RR’s dat met ons van de visdag genoten heeft bedroeg 44. Helaas kwamen enkelen er pas achter toen de dag reeds voorbij was, maar die hadden waarschijnlijk de was- en gehaktdag eerder ook al gemist.
We hebben afgelopen vrijdag heel wat vissen voorbij zien zwemmen, van gigantisch groot tot onzichtbaar. Beide formaten vielen bij ons al snel af omdat onze ovenschaal óf veel te klein óf veel te groot zou zijn. Alleen bij het laatste formaat zou onze witlofschotel nog zichtbaar blijven!
De keuze om te kijken naar een mooie combinatie tussen vis en witlof moesten we al vrij snel laten varen. Eerder noemden we al het formaat, daarnaast leken sommige vissen ook niet geschikt voor onze schotel gezien hun gevaarlijke uiterlijk of foute kleur! Oók de hoeveelheid vissen op één foto was ons te groot voor onze schotel.
We hebben onze keuze dan ook uiteindelijk laten vallen op een geheel ander criterium: wie geeft er een mooi beeld van wat vissen nu eigenlijk is!
De eervolle vermeldingen hadden we vrij snel gevonden: Eva (lola) met haar ‘schrokop’, Ans (reysigers) met haar ‘paalvisser’ en Paula (leeu) met haar hangende visoptocht in Alaska.
Op een kunstzinnige manier probeerde Hans (konne000) ons te verleiden met een vissenstaartje, maar daar trapten we toch niet in, leuk geprobeerd Hans!
Natuurlijk kunnen we er nog heel wat mooie, grappige, leuke foto’s uit lichten, maar jullie verdienen sowieso allemaal een pluim voor de inzet waardoor het een geslaagde, maar wel lange dag werd.
Onze uiteindelijke keuze is gevallen op een serie foto’s die een mooi beeld geven van het vissen, het vervoer en de verkoop van vis. Echter, óók haar blauwgestreepte vis viel vanwege z’n kleur al vroegtijdig af. Een witlofschotel met alleen maar een wit staartje………………
Jacomien (jacomien), je bent van harte uitgenodigd een keer hier in Barneveld te komen genieten van de witlofschotel. De mooiste vonden we wel die vis waarbij je ogenschijnlijk nog geld toe krijgt als je hem koopt!
Tot slot willen we iedereen graag bedanken voor de enorme inzet, de leuke reacties naar elkaar toe en het plezier dat we met z’n allen gehad hebben.
Groetjes, Jan en Christien

janhermens Positie 630 (400 p.) Lid sinds 01-06-2008 Foto's en tips: 1629 Blogs: 79 Fans: 5
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kathmandu, een eerste indruk
4 1
Gepost op 08 juli
Nepal Kathmandu
Kathmandu
4 2
Gepost op 04 juli
Nepal Kathmandu
Een rondreis door het hoogste land ter wereld
4 2
Gepost op 03 juli
Nepal Kathmandu

Reacties bij deze blog

jacomien

Door: jacomien • Geplaatst op

Jan en Christien, Ook hier een reactie van mij: Leuke blog en jullie hebben er erg serieus werk van gemaakt. Bij deze hierbij mijn complimenten! Dat ik de winnaar geworden ben vind ik heel leuk.
Maar van mij ook complimenten voor iedereen die mee deed. Ik heb soms hard op zitten lachen om de foto's en het commentaar van een aantal mensen! Dank daarvoor. Ik neem binnenkort contact op met jullie voor een afspraak. Wij, Willem ( mijn echtgenoot) en ik verheugen ons erop.
En nu: Ik ga nog even een foto en een paar sterren plaatsen!
groet, Jacomien

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

Hallo J&C
Goed verslag en bedankt voor jullie inzet. Het was een leuk thema, waar ik foto's kon plaatsen, die ik normaal niet op de site zou zetten. Fijne dag verder!
Groetjes Jelle

Koolen

Door: Koolen • Geplaatst op

Superleuke actie van jullie! Zeker voor herhaling vatbaar!!

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Hallo Jan en Christien,
Jullie ook bedankt voor de vele beoordelingen en het goed gemotiveerde juryrapport. Jacobien, van harte gefeliciteerd met de behaalde prijs. De dagthema's spreken bijzonder aan, getuige het grote aantal reacties van RR's.
Gr.Herman

Klompie44

Door: Klompie44 • Geplaatst op

Leuk om het verslag te lezen en op deze manier toch iets mee te krijgen van wat er zich allemaal heeft afgespeeld.
Jacomien gefeliciteerd!!
Leuke actie, veel werk, petje af voor Jan en Christien!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.