Gelderland reisblogs

digitale spiegelreflexcamera

judithspekschoor bereidt zich voor Gepost op 22 jan 105 reacties

Wie kan mij helpen. Ik heb op dit moment een digitaal fototoestel. Ik zit er echter over te denken om een digitale spiegelreflex aan te schaffen. Is het fotograferen met zo''n toestel in een paar maanden te leren? Waar moet ik op letten bij de aanschaf (hij gaat mee naar Namibie) en zijn ze ook tweedehands goed te verkrijgen?

Iedereen alvast bedankt voor het meedenken.

oja; t.a.v. van de reisvoorbereiding. Ik ga nu toch weer kijken of we kunnen vliegen op Kaapstad en van daaruit dan alleen Namibie gaan bezoeken. De prijsverschillen lijken toch wel erg groot. Ik laat het weten wanneer ik de definitieve boeking heb gedaan!

judithspekschoor Positie 30047 (0 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 239 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nederlanders op vakantie
0 7
Gepost op 15 januari
Spanje Lanzarote
Benzine in Namibie
1 5
Gepost op 12 september
Namibië Keetmanshoop
Camperen in/bij Etosha, advies gevraagd
0 1
Gepost op 26 maart
Namibië Etosha

Reacties bij deze blog

dtijms

Door: dtijms • Geplaatst op

Hoi Judith,
Ik zie nu pas deze vraag van jou dus vandaar mijn late reactie. Met een spiegelreflexcamera valt makkelijk te fotograferen, er zit vaak een duidelijke, stapsgewijs, beschrijving bij. Maar: ik raad je juist af om ermee naar Namibië te gaan. Het is er schitterend mooi maar o zo stoffig. Wij hadden vorig jaar halverwege onze vakantie alleen nog foto's met stofplekjes erop. Het stof zit dan niet op de lenzen maar binnen in de camera. Dit ondanks dat we hem meenamen in een hersluitbare plastic zak en ondanks dat we het wisselen van de lenzen zeer zorgvuldig deden. Ook hadden we spullen meegenomen om de camers schoon te maken, maar dit verergerde het probleem uiteindelijk alleen maar omdat het stof blijkbaar op de spiegel zat. Uiteindelijk stopte het toestel er helemaal mee (niet vanwege de stof hoor) en gelukkig hadden we voor onze dochter een compacte, gewone camera gekocht waar we de rest van de vakantie foto's mee gemaakt hebben. Helaas dus geen telelens meer, maar ook geen foto's met stof en toch goed qua kwaliteit!

cybersuus

Door: cybersuus • Geplaatst op

Tja, er is maar 1 optie...een Nikon! Ach... ik ben een fan, moet jij je niets van aantrekken. Maar ben gek geweest van mijn D70, en heb nu net een D90 gekocht )nog gebruiksvriendelijker is de D5000. Kijk eens op kamera-express.nl Ze hebben veel keus ook qua merken. Goede 2e hands, goede adviezen (ook in de winkel) Scherpe prijzen.
Als je wilt leren fotograferen met welke je ook kiest,heel handig is het handboek DSLR van John Freeman. Veel waardevolle tips over stanpunten, gebruik van filters, diafragma en alles wat je wilt weten. Eenvoudig en visueel ondersteunt met foto´s

wendier

Door: wendier • Geplaatst op

Hoi Judith!

Het fotograferen met een spiegelreflex is zeker in een paar maanden te leren! Er zijn legio sites te vinden waar van alles wordt uitgelegd en voor vrijwel ieder model camera is er wel een boek geschreven met een uitgebreide handleiding (welk knopje dient waarvoor) van de camera en waarin ook de grondbeginselen (diafragmawaarde, sluitertijd, iso) worden uitgelegd. Het is vooral een kwestie van uitproberen en kijken wat er gebeurd.
Bedenk wel dat de standaard lens die meestal op een spiegelreflex zit, niet zo heel ver kan inzoomen. Als je bijvoorbeeld op safari gaat, zul je een meestal een telelens nodig hebben.
Voordeel is dat je losse objectieven (lenzen) kunt aanschaffen, nadeel is dat je die moet verwisselen en meesjouwen. Als het ergens stoffig is, wil je daar liever geen lenzen wisselen, omdat er dan al snel stof op de sensor kan komen. Een ander voordeel van een spiegelreflex is dat je zelf meer controle hebt over hoe het uiteindelijke plaatje wordt.
Tweedehands worden er veel camera's aangeboden: kijk maar eens op marktplaats en zoom.nl.

Ik heb zelf sinds 2 jaar een spiegelreflex en ik ben er nog steeds heel erg blij mee! Ik begin steeds meer te begrijpen hoe alles werkt en de foto's worden ook steeds beter (al zeg ik het zelf). Ik heb er sindsdien echt een grote hobby bij.
Ik hoop dat je iets kan met mijn reactie en alvast veel succes met orienteren en de reisvoorbereiding!

Groetjes,
Wendy

Graaf

Door: Graaf • Geplaatst op

Hallo Judith, Ik vind zelf ook dat je met een spiegelreflex veel meer kunt, maar ik heb zelf bewust gekozen voor een compact camera, de Canon SX100 IS (zoek hem maar eens op op internet). Deze camera kan handmatig bijna alles wat een spiegelreflex ook kan, maar heeft ook het gemak van een automatische stand. Verder heeft hij een 10x optische zoom wat (inclusief de makro-stand) overeen komt met een lens van 3,6 tot 360 mm. Hij was 2 jaar geleden als beste getest en ik ben er erg tevreden over.
Wil je alles handmatig leren heb je hetzelfde dikke boek als bij een spiegelreflexcamera.
groeten, Jetty

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Wij hebben ook pas een nieuwe Canon 450 digitaal gekocht met een dik boek erbij waar alles duidelijk inbeschreven staat.Ik Pieneke had ook nog nooit hiermee gefotografeerd veel oefenen maar best moeilijk vind ik je kan er zoveel meedoen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.