Gelderland reisblogs

Winter Wonderland

Lemurgirl is er nu(tot 11 jan 2010) Gepost op 11 jan 101 reacties

Wanneer je op de Veluwe woont, dan is het niet moeilijk om mooie plekjes te vinden. Die zijn er te over. Vooral nu Nederland al enige tijd bedekt is met een dik pak sneeuw....
Vanochtend heb ik, met de camera onder de arm, een uitstapje gemaakt naar natuurgebied Het Leesten (voor wie er naartoe wil: vanaf de A1 afslag 19 en dan richting Hoenderloo rijden...). Eigenlijk was ik wat aan de vroege kant, want het was nog behoorlijk donker. Maar in de auto blijven zitten heeft ook geen zin, dus ik heb de stoute snowboots aangetrokken en ben een stukje gaan wandelen. Ik kwam terecht in een verstilde zwart-witte wereld. De heuvels die in de late zomer paars kleuren door de bloeiende heide, zijn nu wit. Te oordelen aan de vele slede- en voetsporen, is het hier gisteren flink druk geweest met ouders die hun kinderen hebben vermaakt (of zou het andersom zijn geweest?).
Een mooie opgaande zon met een heldere lucht was misschien wel mooi geweest nu, maar ja, dat heb je zelf niet in de hand. De lucht blijft grauw en grijs, ondanks dat het wat lichter wordt. Toch blijft het een mooi gebied. Het is net alsof je door een zwart-wit tekening loopt. De wir-war van takken, die aan 1 kant bedekt zijn met sneeuw is toch ook een fraai schouwspel.
Ik besluit de camera op bracketing te zetten en foto's met diverse belichtingen te maken. Thuis maar even wat HDR-foto's in elkaar knutselen.
Wanneer ik een uurtje door de sneeuw aan het banjeren ben geweest, hoor ik de eerste honden blaffen. Bij Het Leesten is een speciaal stuk bos waar honden heerlijk los kunnen rennen. De eerste hond die ik tegenkom, draagt sokjes om geen koude pootjes te krijgen.
Inmiddels heb ik -op 6 foto's na- mijn kaartje vol. Het wordt tijd om naar huis te gaan. Kaartje leegmaken en het weer goed in de gaten houden. Camera, snowboots, handschoenen, warme jas en muts blijven stand-by, want als het wat lichter wordt, zijn er nog meer mooie plekjes in de omgeving van Apeldoorn..... Tussen het Kanaal en de Wenumse Watermolen is het ook vast heel mooi nu....

PS: foto's volgen nog....

Lemurgirl Positie 137 (7449 p.) Lid sinds 10-11-2008 Foto's en tips: 126 Blogs: 8 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
... zwart-witte wereld...
blogfoto nr. 2
Of stiekem toch wat kleur?
blogfoto nr. 3
Eenzame boom.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

RIP Geoffrey...
1 4
Gepost op 21 december
Nederland Gelderland
Hoe herken je een dierverzorger?
0 6
Gepost op 10 december
Nederland Gelderland
WANTED: Goeie tips en adviezen!
0 6
Gepost op 21 november
Tanzania

Reacties bij deze blog

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

ben heel benieuwd naar je foto's!!!!! Mooi geschreven.
En die hond met sokjes moet ook een leuk gezicht zijn geweest...
En thuis heerlijke lekkere warme chocolademelk!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.