Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fens by Falling the Night

Gelderland,
Nederland


Morgenvroeg ga ik op vakantie voor 3 weken met als eindbestemming Slovenië. Ik zal dus de komende weken wat minder actief zijn. Succes met het delen van jullie mooie foto's en zal ook proberen wat foto's te delen van Slovenië.

Deze foto is genomen bij de Eendenven in De Hatertse en Overasseltse vennen bij Nijmegen. Het grappige is dat er een luchtballon tussen de takken voorbij kwam.

In het vennengebied groeien veel bijzondere planten zoals zonnedauw, veenpluis, snavelbies, beenbreek en melkeppe. Vanaf midden april kunnen diverse soorten libellen worden waargenomen. Er broeden hier ongeveer 80 soorten vogels en er leven dassen, reeën en vossen en kleinere zoogdierensoorten als bunzing, konijn, haas, eekhoorn, wezel, hermelijn en egel. Bij de vennen komen verschillende soorten salamanders, padden en kikkers voor. Paddenstoelen zijn vooral na vochtige zomers en nazomers talrijk.

Door zijn diversiteit zowel voor wat betreft flora en fauna, maar ook vanwege het geaccidenteerde en afwisselende landschap is dit een uniek natuurgebied waar het in ieder jaargetijde prima toeven is.