Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Kronenburgerpark

Gelderland,
Nederland


Deze foto is genomen afgelopen zondagmorgen een sombere ochtend met lichte regen. De kleuren van de beide bomen sprongen er mooi uit.

Wie kent dit park niet in Nijmegen? Al ken je het park van het liedje van Frank Boeijen. Dit park ligt net voor het centrum van Nijmegen.
Op de foto links zie je de hele mooie Kruittoren uit 1426 en is 30 meter hoog en maak deel uit van de oude Stadswal. In 1880 toen de Stadswal gesloopt werd waren de mensen er toen snel uit dat de Kruittoren moest blijven bestaan i.c.m. de Stadswal.

Het Kronenburgerpark dateert van 1880 en is ontwerpen door de belg Liévin Rosseels . Het park werd aangelegd in engelse landschapsstijl.
In het park staan nog meer monumenten zoals de Leeuw van Leeuw genoemd. Het Rondeel De Roomse Voet en de St Jacobsmolen.
Er bevindt zich een vijver gescheiden door een bruggetje. Aan de rand van de vijver ligt ook een rotspartij met een waterval, deze is niet altijd actief.

Ik weet niet of dit mag, maar op 13 december organiseer ik een Foto ontdekkingstocht in het centrum van Nijmegen waaronder dit park bewandeld wordt.
Vind je het leuk om mee te doen of wil je wat info klik dan op deze link https://bit.ly/3km4y10