Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gelderland image

vakantie in eigen land

Gelderland
Nederland
Malosvinja

vakantie in eigen land

Veel mensen vergeten dat je in Nederland ook heel goed vakantie kunt houden wat ook echt niet zo duur hoeft te zijn. Als je als grote groep op vakantie gaat zou je bijvoorbeeld een groepsaccommodatie af kunnen huren. In Ermelo staat een ontzettend leuk gebouw De Zandkamp waar je met maximaal 70 personen in kunt maar als je met 35 gaat is het ook goed te doen.
Het is ontzettend leuk om samen te koken, eten en 's avonds bij een vuurkorf nog wat te drinken.
Het is weer eens iets anders dan een hotel of een huisje.
Vanuit Ermelo kan je veel kanten uit en zijn er veel uitstapjes te bedenken.
Zo heb je in Emst een hele leuke waterspeeltuin voor de kinderen, je kan er ook vissen en er is ook nog een mogelijkheid om een leuke kaars te maken. Er zijn veel picknickplaatsen waar je dus je eigen eten op kunt eten maar er is ook een leuk terras voor een kopje koffie of een lekker ijsje.
De mensen zijn er vriendelijk en gastvrij en de kinderen genieten er volop.
In de bossen rondom Ermelo kan je mooie wandeltochten maken die ook gedeeltelijk over de hei gaan. Er zijn vele wandeltochten uitgezet.
Ook is er een leuke midgetgolfbaan in het bos De Pelikaan waar je ook gezellig iets kunt drinken.
Zwembaden zijn er ook in de buurt.
Zo is er het grote bospad Putten maar in Ermelo heb je ook een leuk zwembad Calluna. Het is er iets kleiner maar het toezicht is perfect, en de mensen helpen je waar ze maar kunnen. Men is vriendelijk en gastvrij en blij als je langs komt.
Ook zijn er leuke dierenparken die niet te ver weg zijn. In Epe heb je Wissel en Amersfoort een leuke niet al te grote dierentuin waar kinderen zich prima vermaken en verder heb je in Harderwijk het Dolfinarium.
Ook pretparken en wat kleinere speeltuinen zijn er te vinden.
Om te winkelen is Ermelo ook gezellig maar wil je naar een wat grotere plaats dan is Apeldoorn niet al te ver weg en ook dat is een leuke plaats.
Eten kan je op de Veluwe ook overal, mijn favoriet is (hoe kan het ook anders) het Kroatische restaurant De Witte Pauw in Elspeet. Gezellige mensen met veel lekker eten en tegen een betaalbare prijs, wat wil een mens nog meer.
Maar ook een pizza halen in Ermelo is zeer goed te doen bij Harald aan de Telgterweg, Prima eten en ze bezorgen ook nog.
Hoe ik dat allemaal zo weet? Ik ga al meer dan 15 jaar met een hele groep ieder jaar op vakantie op De Veluwe en de laatste tien jaar zitten we dus op De Zandkamp in Ermelo.
Ik heb al vele plaatsen en plekjes bezocht die de moeite waard waren.
Veel uitstapjes waren ook gewoon betaalbaar zoals het computerspel museum in Epe. Op een regenachtige dag leuke spelletjes spelen op heel veel verschillende soorten spelcomputers, van de allereerste tot de allernieuwste. Snap je iets niet, vraag het aan John of zijn vrouw, ze vertellen je wel hoe het moet.
En de natuur....... die is schitterend, bossen, weiden van alles en nog wat, je kunt wandelen, fietsen, of met een paard de natuur in en ik weet zeker dat je zal genieten van al het moois.
En soms, heel soms zie je ineens een koe die een kalfje krijgt en dan weet je weer hoe mooi de natuur is.
Zo zie je, soms hoef je niet ver weg om toch iets leuks te doen.

Foto's

dbf9d.jpg
dbf9d.jpg
Malosvinja
0c3c6.jpg
0c3c6.jpg
Malosvinja

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "vakantie in eigen land"

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 11 Mar 2014 | 20:20:33

  Leuke uitgebreide tip verpakt als blog. Goede reclame voor een vakantie in eigen land.

  Bericht aangepast op 08:12:12
 • profile image comment
  Door Vulture1960• geplaatst op 12 Mar 2014 | 14:57:02

  Dat hebben wij ook gedaan, mooi ermelo

  Bericht aangepast op 08:12:12
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 14 Mar 2014 | 13:32:12

  Klinkt allemaal heel gezellig

  Bericht aangepast op 08:12:12