Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gelderland image

Laatste voorbereidingen

Gelderland
Nederland
DaphnevdBlink

Laatste voorbereidingen

Bijna op weg!

Alle zeven expeditieleden van ons project zijn keihard bezig met de laatste voorbereidingen. Visa regelen, bus ombouwen, Grote Uitzwaaidag organiseren, laatste centjes bij elkaar sprokkelen en het monteren van de reportage 'Een dag uit het leven van Sterre uit Apeldoorn'.

Nog twee dagen en we vertrekken voor een reis van drie maanden door achttien landen!

Tijdens deze reis zullen we reportages voor kinderen maken over het leven van leefdtijdsgenootjes langs de Oude Zijderoute. We hebben afspraken bij scholen en/of onderwijsprojecten in Bosnië-Herzegovina, Turkije, Kirgizië en China.
We reizen in een gele Amerikaanse schoolbus, dit is niet alleen ons vervoermiddel maar dit zal ook onze woning zijn voor de aankomende drie maanden.

Ik, Daphne van den Blink, zit bij het filmteam en zal me voornamelijk bezighouden met montage, regie en camerawerk. Naast mijn project voorbereidingen heb ik ook een intense persoonlijke voorbereiding. Ik heb drie maanden geleden namelijk een ongeluk gehad met een kinderstepje (vraag a.u.b. niet naar de details). Daardoor heb ik twaalf weken met een brace 'gelopen'. Nu ben ik sinds een week eindelijk weer 'brace vrij' en ben ik keihard aan het oefenen om mijn 'ieniemiene- been' weer leven in te blazen.

Ik woon in Brussel, maar ik was de afgelopen maanden in Zutphen bij mijn moeder vanwege mijn immobiele status. Afgelopen week was mijn medische rondje Utrecht. Bij de tandarts was het een gezellig Utrechts onderonsje. Drie echte Utrechters troffen elkaar weer na lange tijd in de wachtkamer en wisselde luidruchtig de laatste details uit.
Wie woonde er al zelfstandig, wie was er nog verslaafd?
Daarna in het ziekenhuis geholpen door een vervangende uit de kluiten gewassen student, die tijdens ons gesprek werd gebeld door zijn baas over of hij in Marrakech wel kon pinnen. Nog even bezoekje aan mijn huisarts, die niet vraagt hoe het met mijn knie gaat, maar wel vertelt over hoe het met hem gaat; hij gaat met pensioen. Vriendjes vaarwel geknuffeld en op naar Zutphen om nog paar dagen hard met de fysio te oefenen om mijn been gereed te krijgen.

6 mei vertrekken we vanuit Amsterdam richting onze eerste bestemming Bosnie-Herzegovina.
Ik ga proberen in ieder geval eens per twee weken een update online te zetten, maar we hebben geen internet in de bus, dus hopelijk komen we genoeg internetcafés tegen.

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Laatste voorbereidingen"

  • profile image comment
    Door Yves• geplaatst op 08 May 2011 | 15:48:30

    Klinkt als een boeiend project, heel origineel! Ben benieuwd naar de ervaringen!! Veel succes met de laatste voorbereidingen en het herstellen van je been gewenst.

    Bericht aangepast op 08:12:49