Apeldoorn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Oude Loo

Apeldoorn,
Nederland


In het paleispark van Paleis Het Loo (d.w.z.: het bos om het paleis heen en niet de tuinen van het paleis met de fonteinen en de buxushaagjes) ligt een jachtslot uit de 15e eeuw met een heuse gracht eromheen: Het Oude Loo.
Dit slot zelf is niet toegankelijk voor publiek. Het park er omheen echter wel, alleen... slechts 2 maanden per jaar, te weten in de maanden april en mei. Dan staan de poorten open en kun je om het slot en door het park daar omheen wandelen. Je kunt er komen door te parkeren op het parkeerterrein van Paleis het Loo en bij een automaat bij een houten poortje een wandelkaart voor het paleispark te kopen (2 euro per volwassene). Pak dan de witte route en dan kom je na 10 minuutjes al een bordje tegen die je de weg naar het Oude Loo wijst.
Vooral nu is het er prachtig! De azalea's en rododendrons staan in volle bloei en de geur van al die bloemen hangt zwaar in de lucht. In het park rondom het Oude Loo bevindt zich ook een beeldenvijver met o.a. een theepaviljoen. En wanneer je het dan zo bekijkt vanaf de overkant van het water, lijkt het net of je in de tuin van een Frans chateau staat... terwijl je 'gewoon' in ons eigen land bent!