Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Gewande - Unfinished business by Mr. Beaver

Nederland


Begin april besloten Peter en ik een kijkje te gaan nemen bij de monding van het Máximakanaal in de Maas. Na sluis Empel kun je te voet deze waterkruising bereiken. Aan de westelijke zijde bij Empel of aan de oostelijke zijde bij Gewande. Wij kozen voor Gewande.

Het eerste gedeelte van het pad is goed te bewandelen, daarna hangt het een beetje van het weer af hoe het erbij ligt. Er vinden hier nog baggerwerkzaamheden plaats (of iets in die richting), waardoor de grond wat drassig kan zijn. Niets wat een goede wandelschoen niet kan handelen, was onze ervaring.
Zodra je de Maas hebt bereikt, lijkt het of er verder niet veel te beleven valt op dit stukje gecreëerd schiereiland. Maar ik zou je toch sterk aanbevelen je weg naar rechts te vervolgen. Al snel kom je dan bij diverse baaitjes voor mini strand-wandelingetjes. Bij een van de laatste baaitjes troffen we de boom op de foto. Meneer de Bever is hier duidelijk aan het werk geweest, maar zoals je ziet is zijn taak nog niet volbracht.

De wandeling zelf duurt niet al te lang. Zodra je weer terug bent bij sluis Empel kun je je wandeling voort zetten over de Empelse Dijk om erachter te komen wat Gewande nog meer te bieden heeft. Met als afsluiting een drankje, hapje of lunch op het buitenterras van restaurant De Blauwe Sluis.